Sárgarépás lencsekrém
Receptek
Ez a zamatos krém kitűnően alkalmas előételként felszolgált zöldségek mártogatós szószaként, de pirítósra is kenhető. A magas fehérjetartalmú és vitaminokkal teli krém tökéletes lehet egy kis egészséges nassolásra, de egy buliban is megállja a helyét.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
Rozsdamentes edénycsalád
5 darabos késkészlet
Vágódeszka
Hozzávalók:
150 g vörös lencse
150 g sárgarépa apróra vágva
2 evőkanál miso paszta
3 evőkanál olívaolaj
2 mérőkanál Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék (1 mérőkanál = 10 g)
Ízlés szerint: 2 szál koriander durvára vágva
Elkészítés:
Tedd a sárgarépát és a lencsét egy fazékba, és öntsd fel vízzel. Főzd puhára, engedd le róla a vizet.
A koriander kivételével tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, és turmixold sűrű állagú pasztává.
Tedd bele a koriandert és a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket.
Sózd és borsozd ízlés szerint.
Tipp:
A főzés előtt válogasd át kézzel a (száraz) lencsét. A zacskós lencsében gyakran előfordulnak kis kavicsok, melyek turmixolás közben károsíthatják a turmixgépet.
Töltse le ezt a receptet
PDF
vagy
ePub
formátumban