Tavaszi ragu
Receptek
Ha olyan ételt keresel, melyben együtt szerepelnek a tavasz legfinomabb zöldségei, megtaláltad: próbáld ki a hagyományos ragu frissességekkel teli változatát. 4 ember garantáltan jóllakik vele, és vegánbarát verzióban is könnyen elkészíthető.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
5 darabos késkészlet
2 literes keverőtál
4 literes edény, fedővel
Hozzávalók (4 adaghoz):
200 g zöld spárga
2 gerezd fokhagyma
4 zöldhagyma
8 kicsi articsóka
400 g zöldborsó
400 g fava bab
80 g panchetta
400 ml csirkehúsleves alaplé
1 marék mentalevél
1 marék petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint: citromlé a tálaláshoz
Elkészítés:
Mosd meg a spárgát, vágd le a végeit, illetve ha szükséges, hámozd meg az alsó harmadát, majd vágd ketté. Hámozd meg és kockázd fel a fokhagymát. Mosd meg a zöldhagymát, vágd le a végeit, és aprítsd durvára.
Vágd le a szárat az articsókákról. Ezután forrázd le az articsókákat forrásban lévő sós vízben 8-10 percig, majd csöpögtesd le őket. Vedd le róluk a régebbi leveleket, hogy csak a szív részük maradjon. Kanalazd ki a nem ehető rostokat egy kanállal.
Főzd a zöldborsót és a fava babot forrásban lévő sós vízben 3–4 percig. Ezután csöpögtesd le és hűtsd le őket.
Melegítsd fel az olajat egy edényben, és süsd benne a panchettát 3-4 percig. Tedd hozzá a spárgát, a fokhagymát és a zöldhagymát, majd süsd rövid ideig. Tedd hozzá az articsókát, a zöldborsót, a fava babot és az erőlevest. Öntsd hozzá a 400 ml csirkehúsleves alaplevet, majd sóval és borssal ízesítsd. Főzd kb. 10 percig alacsony hőfokon. Szükség esetén pótold a vizet.
Mosd meg a zöldfűszereket, rázd őket szárazra, majd tépd le a leveleiket. Vágd őket durvára, majd tedd a raguba, a citromlével együtt.
TIPP: ha vegán változatban szeretnéd elkészíteni, ne tegyél bele panchettát, és a csirkehúsleves alaplé helyett zöldségleves alaplevet használj.