Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© StockFood / Bauer Syndication

Tavaszi ragu

Receptek

Ha olyan ételt keresel, melyben együtt szerepelnek a tavasz legfinomabb zöldségei, megtaláltad: próbáld ki a hagyományos ragu frissességekkel teli változatát. 4 ember garantáltan jóllakik vele, és vegánbarát verzióban is könnyen elkészíthető.

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. 5 darabos késkészlet

  2. 2 literes keverőtál

  3. 4 literes edény, fedővel

Hozzávalók (4 adaghoz):

  1. 200 g zöld spárga

  2. 2 gerezd fokhagyma

  3. 4 zöldhagyma

  4. 8 kicsi articsóka

  5. 400 g zöldborsó

  6. 400 g fava bab

  7. 80 g panchetta

  8. 400 ml csirkehúsleves alaplé

  9. 1 marék mentalevél

  10. 1 marék petrezselyem

  11. 1 evőkanál olívaolaj

  12. ízlés szerint: citromlé a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Mosd meg a spárgát, vágd le a végeit, illetve ha szükséges, hámozd meg az alsó harmadát, majd vágd ketté. Hámozd meg és kockázd fel a fokhagymát. Mosd meg a zöldhagymát, vágd le a végeit, és aprítsd durvára.

  2. Vágd le a szárat az articsókákról. Ezután forrázd le az articsókákat forrásban lévő sós vízben 8-10 percig, majd csöpögtesd le őket. Vedd le róluk a régebbi leveleket, hogy csak a szív részük maradjon. Kanalazd ki a nem ehető rostokat egy kanállal.

  3. Főzd a zöldborsót és a fava babot forrásban lévő sós vízben 3–4 percig. Ezután csöpögtesd le és hűtsd le őket.

  4. Melegítsd fel az olajat egy edényben, és süsd benne a panchettát 3-4 percig. Tedd hozzá a spárgát, a fokhagymát és a zöldhagymát, majd süsd rövid ideig. Tedd hozzá az articsókát, a zöldborsót, a fava babot és az erőlevest. Öntsd hozzá a 400 ml csirkehúsleves alaplevet, majd sóval és borssal ízesítsd. Főzd kb. 10 percig alacsony hőfokon. Szükség esetén pótold a vizet.

  5. Mosd meg a zöldfűszereket, rázd őket szárazra, majd tépd le a leveleiket. Vágd őket durvára, majd tedd a raguba, a citromlével együtt.

  6. TIPP: ha vegán változatban szeretnéd elkészíteni, ne tegyél bele panchettát, és a csirkehúsleves alaplé helyett zöldségleves alaplevet használj.

Kapcsolódó tartalmak

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem