Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© Stocksy

Energiatál

Receptek

Jól jönne néhány tipp az egészséges étkezési rutin kialakításához? A puhára sütött sütőtökkel, lédús vörös káposztával és hummusszal készült tál tele van tápláló hüvelyesekkel, gabonafélékkel és zöldségekkel, emellett színpompás, kellemes állagú és ízletes.

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. Nagy keverőtál

  2. iCook™ 24 cm-es tapadásmentes serpenyő

  3. iCook™ 3 literes főzőedény fedővel

  4. Santoku kés az iCook™ Késkészletből

Hozzávalók (2 adaghoz):

  1. 250 g barna lencse

  2. 125 g quinoa

  3. 500 g kockára vágott japán sütőtök

  4. 250 g tofu

  5. 250 g vörös káposzta

  6. 250 g spenót

  7. 125 ml almaborecet

  8. 4 evőkanál hummusz

  9. 1 evőkanál citromlé

  10. 2 evőkanál (vagy az öntet hígításához elegendő mennyiségű) víz

  11. 100 ml olívaolaj

  12. 4 evőkanál szójaszósz

  13. bors, ízlés szerint

  14. Tetszés szerint szeletelt piros retek és kelbimbó a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Öblítsd le a lencsét, és tedd a serpenyőbe. Önts hideg vizet a lencsére. Forrald fel a vizet, és főzd a lencsét 10-15 percig (vagy amíg megpuhul). Tipp: ne sózd meg a vizet, mert a só megkeményíti a lencse héját, és a lencse nem tud megpuhulni.

  2. Tegyél fél pohár quinoát a másik serpenyőbe, és önts hozzá 1 pohár vizet. Forrald fel, majd kapcsold le a tűzhelyet, tegyél a serpenyőre jól záródó fedelet, és hagyd így, amíg az összes víz fel nem szívódik.

  3. Mosd meg a japán sütőtököt, majd vágd ketté, és szedd ki a magját. Vágd fel a sütőtököt 3 cm-es kockákra. Tedd a sütőtököt sütőpapírra, öntsd le egy kis olívaolajjal, majd sózd és borsozd.

  4. Vágd fel a tofut 3 cm-es kockákra. Önts egy kis olívaolajat a serpenyőbe, és süsd meg a tofut közepes hőfokon. Önts hozzá egy evőkanál szójaszószt, és borsozd meg.

  5. Vedd ki a tofut a serpenyőből, majd tegyél ugyanabba a serpenyőbe egy kevés olívaolajat, és párold meg a spenótot. Ízesítsd egy evőkanál szójaszósszal és borssal.

  6. Vágd vékony szeletekre a vörös káposztát. Tedd egy tálba, és öntsd rá az almaborecetet.

  7. Az öntethez keverd össze a hummuszt a citromlével és a vízzel.

  8. Tedd a lencsét, a quinoát, a tofut és a zöldségeket egy tálba, majd öntsd le bőséges mennyiségű öntettel. Tetszés szerint szeletelt retekkel és kelbimbóval díszítsd.

Töltsd le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem