Padlizsánsaláta
Receptek
Ha könnyű ebédre vágysz, vagy ízletes köretet szeretnél a vacsorához, ez a saláta tökéletes választás. A klasszikus mediterrán ízvilágú, gyorsan és könnyen elkészíthető salátát mindenki imádni fogja.
Ha könnyű ebédre vágysz, vagy ízletes köretet szeretnél a vacsorához, ez a saláta tökéletes választás. A klasszikus mediterrán ízvilágú, gyorsan és könnyen elkészíthető salátát mindenki imádni fogja.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
5 darabos késkészlet
28 cm-es iCook™ Tapadásmentes serpenyő fedővel
2 literes keverőtál
Hozzávalók:
750 g padlizsán
4 evőkanál olívaolaj, kettéöntve
1/2 kiskanál füstölt paprikapor
1/2 kiskanál köménypor
só és bors, ízlés szerint
250 g koktélparadicsom
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál pörkölt szezámmag
3 evőkanál aprított friss petrezselyem, diszítéshez
Elkészítés:
Vágd fel a padlizsánt 2 cm-es kockákra.
Melegíts 2 evőkanál olívaolajat a serpenyőben, és tedd bele a padlizsánt. Fűszerezd füstölt paprikával, köménnyel, sóval és borssal. Süsd készre 6-7 percig, óvatosan forgatva. Tedd a keverőtálba.
Vágd ketté a koktérparadicsomokat, és tedd a tálba.
Önts a salátára fehérbor ecetet és a maradék olívaolajat, majd sózd és borsozd. Tedd hozzá a szezámmagot, és forgasd össze a tál tartalmát. Friss petrezselyemmel díszítsd.
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.