Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN

Palacsintafelfújt mascarponéval és áfonyával

Receptek

Ez a palacsintafelfújt nemcsak a gyermekek kedvence, hanem a felnőttek is imádni fogják! A krémes mascarponéval, citrommal és kardamommal ízesített finomság garantált siker!

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. 1 literes keverőtál

  2. 2 literes keverőtál

  3. 3 literes keverőtál

  4. Tapadásmentes serpenyő, 24 cm

Hozzávalók:

  1. 150 g mascarpone vagy görög joghurt

  2. 1/2 teáskanál őrölt kardamom

  3. 1 teáskanál citromlé

  4. Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék (ízlés szerint)

  5. 175 g fehér tönkölybúza liszt

  6. 1 evőkanál sütőpor

  7. 70 g porcukor

  8. 1 tojás

  9. 250 ml tej

  10. 2 teáskanál vaníliakivonat

  11. 30 g vaj megolvasztva

  12. Egy csipet só

  13. 200 g áfonya

  14. Sűrű méz

Elkészítés:

  1. Habverővel keverd krémesre a mascarponét vagy görög joghurtot a legkisebb keverőtálban 15 gramm porcukorral. Keverd össze a citromlevet, az őrölt kardamomot és ízlés szerint a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket. Tedd félre.

  2. A nagy keverőtálban keverd el alaposan a lisztet, a sütőport, a sót és a maradék porcukrot.

  3. Tedd a közepes keverőtálba a tojást, a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott majd lehűtött vajat, majd habverővel keverd el az összetevőket.

  4. Egy kanál hátoldalával készíts mélyedést a lisztkeverék közepébe. Öntsd az összekevert folyadékot a mélyedésbe, majd habverővel keverd sima tésztává.

  5. Olvassz fel egy kis darab vajat a serpenyőben, közepes hőfokon. Ha iCook™ Tapadásmentes serpenyőt használsz, vaj nem szükséges, de a vaj hozzáadásával egy kicsit ízletesebb és ropogós, aranybarna palacsintákat kaphatsz.

  6. Önts egy kevés palacsintatésztát a serpenyőbe. A serpenyőben egyszerre 2-3 palacsinta süthető. Süsd a palacsintát kb. két percig vagy amíg a felülete aranybarna lesz, majd egy szilikon vagy fa spatulával fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is.

  7. A palacsintát egy kevés mascarponés krémmel, áfonyával és egy csepp természetes mézzel tálald.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem