Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN

Shakshuka

Receptek

A shakshuka (vagy shakshouka) arab szó, melynek jelentése: keverék. Ez a könnyű, mégis tápláló reggeli étel évszázadok óta jelen van a mediterrán konyhaművészetben. Nemcsak reggelire kitűnő ötlet, hanem a nap bármely szakában feltálalható!

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. Fa vágódeszka

  2. 5 darabos késkészlet

  3. 24 cm-es iCook™ Tapadásmentes serpenyő fedővel

Hozzávalók:

  1. 3 g harissza

  2. 3 g őrölt kömény

  3. 3 g füstölt paprika

  4. 5 ml paradicsompüré

  5. 3 gerezd fokhagyma apróra vágva

  6. 1 evőkanál olívaolaj

  7. 2 paprika (1 piros és 1 sárga) kimagozva és nagy darabokra vágva

  8. 400 g szilvaparadicsom kockára vágva

  9. 3 nagy méretű, szabad tartásból származó tojás

  10. ½ avokádó felszeletelve és citromlével meglocsolva

  11. 15 g friss petrezselyem apróra vágva

  12. Tengeri só (ízlés szerint)

  13. Pirított kovászos kenyér

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel az olívaolajat a serpenyőben közepes hőfokon, majd tedd bele a harisszát, a köményt, a füstölt paprikát, a paradicsompürét, a fokhagymát, a paprikát és a sót. Párold kb. 2 percig.

  2. Tedd bele a paradicsomot, forrald fel egy kissé, majd időnkénti kevergetéssel főzd kb. 10 percig, hogy a szósz lefőjön és besűrűsödjön.

  3. Egy fa vagy szilikon kanál hátoldalával készítsd három mélyedést a szószba, és üsd rá a tojást. Tedd a fedőt a serpenyőre, és süsd 2-3 percig, hogy a tojásfehérje megkeményedjen, de a sárgája még folyós maradjon.

  4. Ha kész, vedd le a fedőt, tedd hozzá az avokádó szeleteket, és díszítsd friss petrezselyemmel. Pirított kovászos kenyérrel tálald.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem