Shakshuka
Receptek
A shakshuka (vagy shakshouka) arab szó, melynek jelentése: keverék. Ez a könnyű, mégis tápláló reggeli étel évszázadok óta jelen van a mediterrán konyhaművészetben. Nemcsak reggelire kitűnő ötlet, hanem a nap bármely szakában feltálalható!
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
Fa vágódeszka
5 darabos késkészlet
24 cm-es iCook™ Tapadásmentes serpenyő fedővel
Hozzávalók:
3 g harissza
3 g őrölt kömény
3 g füstölt paprika
5 ml paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál olívaolaj
2 paprika (1 piros és 1 sárga) kimagozva és nagy darabokra vágva
400 g szilvaparadicsom kockára vágva
3 nagy méretű, szabad tartásból származó tojás
½ avokádó felszeletelve és citromlével meglocsolva
15 g friss petrezselyem apróra vágva
Tengeri só (ízlés szerint)
Pirított kovászos kenyér
Elkészítés:
Melegítsd fel az olívaolajat a serpenyőben közepes hőfokon, majd tedd bele a harisszát, a köményt, a füstölt paprikát, a paradicsompürét, a fokhagymát, a paprikát és a sót. Párold kb. 2 percig.
Tedd bele a paradicsomot, forrald fel egy kissé, majd időnkénti kevergetéssel főzd kb. 10 percig, hogy a szósz lefőjön és besűrűsödjön.
Egy fa vagy szilikon kanál hátoldalával készítsd három mélyedést a szószba, és üsd rá a tojást. Tedd a fedőt a serpenyőre, és süsd 2-3 percig, hogy a tojásfehérje megkeményedjen, de a sárgája még folyós maradjon.
Ha kész, vedd le a fedőt, tedd hozzá az avokádó szeleteket, és díszítsd friss petrezselyemmel. Pirított kovászos kenyérrel tálald.
Töltse le ezt a receptet
PDF
vagy
ePub
formátumban