Gombás omlett mozzarellával és zsázsával
Receptek
Ez az omlett tökéletes választás reggelire vagy tízóraira. Tele van könnyen beszerezhető, finom összetevőkkel, ha pedig szívesen dúsítanád egy kis rosttal az étrendedet, sütés előtt tegyél NUTRILITE™ Rostport az omlettkeverékbe.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
Fa vágódeszka
5 darabos késkészlet
1 literes keverőtál
24 cm-es iCook™ Tapadásmentes serpenyő fedővel
Hozzávalók:
200 g gomba, szeletelve
2 teáskanál friss kakukkfű
6 közepes méretű tojás, felverve
Ízlés szerint: 100 g reszelt parmezán sajt
Ízlés szerint: NUTRILITE™ Rostpor
150 g mini mozzarella golyó, félbe vágva
30 g friss, levágott végű zsázsa
1 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
só és bors, ízlés szerint
őrölt pirospaprika
Elkészítés módja:
Melegíts 1 teáskanál olívaolajat a serpenyőben közepes hőfokon. Ha iCook™ Tapadásmentes serpenyőt használsz, olaj nem szükséges. Tedd a forró serpenyőbe a gombát, és süsd mindkét oldalán aranybarnára. Sózd, borsozd, majd szórd meg kakukkfűvel. Vedd ki a gombát a serpenyőből, és tedd félre.
Keverd el a NUTRILITE™ Rostport sóval, a felvert tojásokkal és (ízlés szerint) reszelt sajttal a tálban.
Olvassz meg 2 evőkanál vajat a serpenyőben közepes hőfokon, és tedd bele a tojáskeverék felét. Ha iCook™ Tapadásmentes serpenyőt használsz, vaj nem szükséges. Óvatosan keverd át a serpenyő teljes felületét a keverékkel. Miután az omlett felszíne megsült, tedd a gomba felét és öt darab félbevágott mozzarellát az omlett egyik oldalára, majd fordítsd át. Ezután ferdén tartva a serpenyőt óvatos rándítással csúsztasd át az omlettet a serpenyő szélén keresztül egy tányérra.
Végezd el ugyanezt a másik omlettel.
Az ételt friss zsázsával és néhány gombával díszítsd. Ízlés szerint sózd meg, és szórj rá őrölt pirospaprikát.