Currys csirke
Receptek
Ebben a currys ételben nagyszerűen találkozik egymással a fűszer, a citrusos ízvilág és a gyömbér izgalmas aromája. Könnyen elkészíthető, így tökéletes egy hétköznapi vacsorára, de az ínyenc vendégeket is leveszi a lábáról! 4 adagra elegendő.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
Fa vágódeszka
5 darabos késkészlet
2 literes keverőtál
28 cm-es iCook™ Tapadásmentes serpenyő fedővel
Kis serpenyő
Hozzávalók:
800 g csirkemell kockára vágva
150 g bolti massaman curry szósz
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 friss gyömbérdarab meghámozva és finomra reszelve
1 evőkanál koriandermag mozsárban összezúzva
2 sárgarépa meghámozva és apróra vágva
1 evőkanál kókuszcukor
Ízlés szerint: 3 friss zöld chilipaprika kimagozva és felvágva
400 ml kókusztej
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál frissen facsart zöldcitrom lé
Só és bors, ízlés szerint
1 pohár fehér rizs leöblítve
2 pohár víz
3 evőkanál friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés módja:
Öblítsd le a csirkehúst, itasd fel róla a vizet, majd sózd és borsozd meg a keverőtálban.
Melegítsd a serpenyőt közepes hőfokon. Tedd bele a csirkehúst, és süsd 5 percig, vagy aranybarnára.
Ezután kevergetés közben add hozzá a curryszószt, a fokhagymát, a gyömbért, a koriandermagot, a sárgarépát, a kókuszcukrot és ízlés szerint a chilit. Öntsd bele a kókusztejet, majd lefedve főzd 5 percig.
Vedd le a fedelet, és hagyd forrni a curryszószt, amíg a szószból egy kevés elpárolog.
Eközben öntsd a rizst és a vizet a kis serpenyőbe, majd forrald fel. Vedd alacsonyabbra a hőfokot, és főzd addig, hogy a víz teljesen elpárologjon.
Vedd le a curryt a főzőlapról, majd keverd hozzá a halszószt és a zöld citrom levét.
Evőtálkában, rizzsel tálald, és ízlést szerint friss petrezselyemmel díszítsd.
Tipp:
ha csípősebbre szeretnéd készíteni, tedd bele a zöld chili magját.