Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Shutterstock

Gombás margherita pizza

Receptek

Bár ez a gombás pizza az egyik kedvencünk, bármelyik hozzávalót ízlés szerint kicserélheted az általad kedvelt feltétekre. Ráadásul ez a pizza iCook™ Tapadásmentes serpenyőben is elkészíthető!

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. 1 literes keverőtál

  2. 3 literes keverőtál

  3. Fa vágódeszka

  4. 5 darabos késkészlet

  5. 28 cm-es iCook™ Tapadásmentes serpenyő fedővel

Hozzávalók

  1. 1 teáskanál szárított élesztő

  2. 250 g univerzális liszt

  3. ½ teáskanál porcukor

  4. ½ teáskanál finom tengeri só

  5. 1 evőkanál olívaolaj

  6. 180 ml langyos víz

  7. 150 g reszelt sajt

  8. 150 g friss mozzarella sajt, nagyobb darabokra tépve

  9. 150 g paradicsompüré

  10. 150 g gomba, szeletelve

  11. 250 g koktélparadicsom, negyedekre vágva

  12. 2 szál friss bazsalikom, nagyobb darabokra tépve

  13. 5–10 ml olívaolaj

  14. Só és bors, ízlés szerint

  15. Sűrű balzsamecet, ízlés szerint

Elkészítés módja:

  1. Keverd össze az élesztőt, a cukrot, az olajat és a vizet a kis keverőtálban. Tedd félre meleg helyre kb. két percre.

  2. Szitáld a lisztet és a sót a nagy keverőtálba, és készíts egy bemélyedést a közepén. Tedd a nagy tálba az élesztőkeveréket, majd alaposan keverd össze a liszttel és a cukorral. Tedd rá a fedőt, és pihentesd meleg helyen 30-45 percig, vagy amíg a tészta kétszeres méretűre nem duzzad.

  3. Ezután tedd a tésztát egy kilisztezett felületre. Nyomkodd ki belőle a levegőt, majd nyújtsd ki.

  4. Kend be a tapadásmentes serpenyőt olívaolajjal. Ha iCook™ Tapadásmentes serpenyőt használsz, olaj nem szükséges. Tedd a kinyújtott tésztát a serpenyőbe, és vágd le a maradék tésztát egy szilikon kaparóval.

  5. Süsd a tésztát közepes hőfokon öt percig, amíg az alja aranybarna színű nem lesz. Ezután fordítsd meg, és süsd további öt percig, hogy jól átsüljön.

  6. Kend a paradicsompürét a pizzára, majd szórd rá a reszelt sajtot és a gombát. Hintsd meg sóval és borssal, tedd a fedőt az edényre, és süsd további 3-4 percig, hogy a sajt megolvadjon.

  7. Válaszd le a pizzát egy szilikon vagy fa spatulával az edényről, és tedd a vágódeszkára. Tedd rá a mozzarella darabokat, a paradicsomot és a bazsalikomlevelet. Hintsd meg balzsamecettel.

Tippek:

Készítsd el kétszeres mennyiséggel a pizzatészta receptjét, így a másik fél tésztát később felhasználhatod. Csomagold frissentartó fóliába, és tedd a fagyasztóba későbbi felhasználásra. Ha kevés az időd, a friss tészta bolti pizzatésztával is helyettesíthető. A maradék pizza könnyen újramelegíthető a serpenyőben, alacsony hőfokon. Ha a ropogós tésztájú pizzát szereted, süsd a sütőben 200 °C-on. Az iCook™ Tapadásmentes serpenyő esetén nem kell áttenni a pizzát másik sütőtálra!

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem