Csirke sült zöldségekkel
Receptek
Finom főétel kevés hozzávalóból, melyet garantáltan meg fogsz kedvelni!
Finom főétel kevés hozzávalóból, melyet garantáltan meg fogsz kedvelni!
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
5 darabos késkészlet
Vágódeszka
3 literes keverőtál
1 literes serpenyő
2 literes keverőtál
Hozzávalók:
6 bőrös csirkecomb
Olívaolaj
Só és bors
1 kiskanál édesnemes pirospaprika
2 sárgarépa meghámozva és apróra vágva
2 cukkini, apróra vágva
100 g sütőtök meghámozva és apróra vágva
150 g kisméretű burgonya, félbevágva
1 vöröshagyma meghámozva és cikkekre vágva
4 cikk fokhagyma, meghámozva
100 g brokkoli, felvágva
Elkészítés módja:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Tedd a csirkecombokat a 3 literes keverőtálba, majd sózd, borsozd meg, és szórd meg a pirospaprikával. Önts rá egy kevés olívaolajat, és hagyd pácolódni 30 percig.
Tedd a sárgarépát, a cukkinit, a sütőtököt, a burgonyát és a fokhagyma cikkeket egy tepsibe, öntsd le egy kis olívaolajjal, majd sózd és borsozd. Keverd el alaposan.
Ezután tedd a bepácolt csirkecombokat a zöldségek közé, és süsd a sütőben kb. 45 percig vagy amíg át nem sülnek. 10 perc múlva tedd a vöröshagyma cikkeket a zöldségkeverékbe.
Közben forralj fel sós vizet az 1 literes serpenyőben, és tedd bele a brokkolit. Főzd 2-3 percig. Hogy a brokkoli ne veszítse el élénk zöld színét, ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
Az étel ezután tálalható. Jó étvágyat! Ha nem fogyasztod el rögtön, tedd a sült csirkét a zöldségekkel és a brokkolival együtt a fedővel lezárt 2 literes keverőtálba, és tedd a hűtőszekrénybe. A hűtőszekrényben történő tárolást követően 2 napon belül fogyaszd el.
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.