Granolaszeletek
Receptek
Az olajos magvakban gazdag, tápláló granolaszelet energiában gazdag, tökéletes nassolnivaló egy nyári kiránduláshoz vagy piknikezéshez.
Az olajos magvakban gazdag, tápláló granolaszelet energiában gazdag, tökéletes nassolnivaló egy nyári kiránduláshoz vagy piknikezéshez.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
25 cm-es tapadásmentes serpenyő
Keverőtálkészlet
2 literes serpenyő
Hozzávalók:
160 g apróra vágott pekándió
130 g zabpehely
80 g vaj
175 g méz
1 teáskanál fahéj
50 g kukoricapehely
30 g puffasztott rizs
100 g mazsola vagy malagaszőlő
Elkészítés módja:
Pirítsd illatosra a pekándiót a tapadásmentes serpenyőben, majd tedd a nagy keverőtálba. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd a zabpelyhet is 1-2 percig. Tedd a pirított zabpelyhet a pekándió mellé a keverőtálba.
A 2 literes serpenyőben melegítsd lassan a vajat, a mézet és a fahéjat a vaj olvadásáig. Keverd el a vajat, a mézet és a fahéjat, majd tedd a keveréket a pekándió és a zabpehely mellé a keverőtálba. Tedd hozzá a kukoricapelyhet, a puffasztott rizst és a mazsolát vagy malagaszőlőt. Keverd össze a hozzávalókat egy fakanállal.
Tedd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és óvatos nyomkodással formáz belőle téglatestet.
Hagyd lehűlni a keveréket szobahőmérsékletre, majd a megszilárdult téglatestet vágd szeletekre.
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.