Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Amway

Zöldséges rizottó

Receptek

Ha folyamatos keveréssel gondoskodsz krémes állagának megőrzéséről, az örök kedvenc rizottó előételként és tartalmasabb főfogásként egyaránt tálalható.


Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. 5 darabos késkészlet

  2. 4 literes fazék és 4 literes párolóbetét


Hozzávalók:

  1. 250 g padlizsán 5 cm-es szeletekre vágva

  2. 120 g sárgarépa meghámozva és 5 cm-es szeletekre vágva

  3. 150 g friss fejtett zöldborsó vagy fagyasztott zöldborsó

  4. 400 g zöld spárga meghámozva és 2 cm-es darabokra vágva (brokkolival helyettesíthető)

  5. 40 g olívaolaj

  6. 10 g zöldségleveskocka, egy villával kissé összetörve

  7. 120 g vöröshagyma meghámozva és 5 cm-es szeletekre vágva

  8. 280 g Arborio (rizottó) rizs

  9. 60 ml csirkehúsleves alaplé

  10. ½ teáskanál finom tengeri só

  11. 25 g sótlan vaj (szobahőmérsékletű)

  12. 100 g reszelt parmezán sajt, több adagban

  13. 10 g friss bazsalikomlevél


Elkészítés módja:

  1. Melegíts fel 1 liter vizet az edényben. Tedd a padlizsánt, a sárgarépát, a zöldborsót és a spárgát a párolóbetétbe, majd tedd a párolóbetétet az edénybe, és fedd le. Párold a zöldségeket kb. 10 percig puha, de ropogós állagúra. (Ha nincs kéznél a párolóbetét, tedd a zöldségeket egy fazékba 3 evőkanál vízzel, fedd le a fedővel, melegítsd közepes hőfokon, és párold kb. 10 percig.)

  2. Melegítsd az olívaolajat egy nagy edénybe vagy serpenyőben, tedd bele az összetört zöldségleves-kockát és a vöröshagymát. Felforralás után főzd kb. 5 percig, hogy a hagyma megpuhuljon.

  3. Tedd az edénybe a rizst, és keverd el alaposan az olajjal. Add hozzá a csirkehúsleves alaplevet és a tengeri sót. Forrald fel a vizet, és főzés közben időnként kevergesd meg a rizst, hogy a leveskocka feloldódjon. Állítsd a tűzhelyet közepes hőfokra.

  4. Folyamatos kevergetés mellett tölts hozzá meleg vizet (egyszerre kb. 250 ml-t), amíg a rizs fel nem szívja az összes folyadékot. Ezután adagolj még hozzá 250 ml-enként vizet, és folyamatos kevergetéssel gondoskodj róla, hogy a rizs felszívja a folyadékot és alaposan átfőjön. A keverék legyen krémes és kissé folyékony. Körülbelül 15 perc múlva a rizs megpuhul, de még nem lesz kásás.

  5. Vedd le az edényt a tűzhelyről. Tedd a rizsbe, és alaposan keverd el a főtt zöldségeket. Keverd hozzá a vajat és 50 g parmezán sajtot, elolvadásig. Tálaláshoz díszítsd friss bazsalikomlevéllel, és szórd rá a maradék 50 g parmezánt.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem