Zöldséges rizottó
Receptek
Ha folyamatos keveréssel gondoskodsz krémes állagának megőrzéséről, az örök kedvenc rizottó előételként és tartalmasabb főfogásként egyaránt tálalható.
Ha folyamatos keveréssel gondoskodsz krémes állagának megőrzéséről, az örök kedvenc rizottó előételként és tartalmasabb főfogásként egyaránt tálalható.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
5 darabos késkészlet
4 literes fazék és 4 literes párolóbetét
Hozzávalók:
250 g padlizsán 5 cm-es szeletekre vágva
120 g sárgarépa meghámozva és 5 cm-es szeletekre vágva
150 g friss fejtett zöldborsó vagy fagyasztott zöldborsó
400 g zöld spárga meghámozva és 2 cm-es darabokra vágva (brokkolival helyettesíthető)
40 g olívaolaj
10 g zöldségleveskocka, egy villával kissé összetörve
120 g vöröshagyma meghámozva és 5 cm-es szeletekre vágva
280 g Arborio (rizottó) rizs
60 ml csirkehúsleves alaplé
½ teáskanál finom tengeri só
25 g sótlan vaj (szobahőmérsékletű)
100 g reszelt parmezán sajt, több adagban
10 g friss bazsalikomlevél
Elkészítés módja:
Melegíts fel 1 liter vizet az edényben. Tedd a padlizsánt, a sárgarépát, a zöldborsót és a spárgát a párolóbetétbe, majd tedd a párolóbetétet az edénybe, és fedd le. Párold a zöldségeket kb. 10 percig puha, de ropogós állagúra. (Ha nincs kéznél a párolóbetét, tedd a zöldségeket egy fazékba 3 evőkanál vízzel, fedd le a fedővel, melegítsd közepes hőfokon, és párold kb. 10 percig.)
Melegítsd az olívaolajat egy nagy edénybe vagy serpenyőben, tedd bele az összetört zöldségleves-kockát és a vöröshagymát. Felforralás után főzd kb. 5 percig, hogy a hagyma megpuhuljon.
Tedd az edénybe a rizst, és keverd el alaposan az olajjal. Add hozzá a csirkehúsleves alaplevet és a tengeri sót. Forrald fel a vizet, és főzés közben időnként kevergesd meg a rizst, hogy a leveskocka feloldódjon. Állítsd a tűzhelyet közepes hőfokra.
Folyamatos kevergetés mellett tölts hozzá meleg vizet (egyszerre kb. 250 ml-t), amíg a rizs fel nem szívja az összes folyadékot. Ezután adagolj még hozzá 250 ml-enként vizet, és folyamatos kevergetéssel gondoskodj róla, hogy a rizs felszívja a folyadékot és alaposan átfőjön. A keverék legyen krémes és kissé folyékony. Körülbelül 15 perc múlva a rizs megpuhul, de még nem lesz kásás.
Vedd le az edényt a tűzhelyről. Tedd a rizsbe, és alaposan keverd el a főtt zöldségeket. Keverd hozzá a vajat és 50 g parmezán sajtot, elolvadásig. Tálaláshoz díszítsd friss bazsalikomlevéllel, és szórd rá a maradék 50 g parmezánt.
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.