Avokádós tojássaláta
Receptek
Ez a finom, könnyű, kenhető saláta tökéletes előétel lehet egy piknik során a meleg nyári napokon, vagy nagyszerű kísérője az esti italoknak.
Ez a finom, könnyű, kenhető saláta tökéletes előétel lehet egy piknik során a meleg nyári napokon, vagy nagyszerű kísérője az esti italoknak.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
5 darabos késkészlet
Keverőtálkészlet
1 literes serpenyő
Hozzávalók:
2 tojás
100 g uborka meghámozva és nagyobb darabokra vágva
30 g zöldhagyma vékony szeletekre vágva
2 avokádó meghámozva és kimagozva
3 teáskanál vörösbor ecet, több adagban
½ teáskanál só
½ teáskanál feketebors
1 teáskanál chiliszósz
30 g borsmustár
½ teáskanál olívaolaj
8 teljes kiőrlésű gabonából készült keksz
Elkészítés módja:
Főzd a tojásokat 10 percig a serpenyőben.
Tedd az uborkadarabokat és a zöldhagyma-szálakat a közepes keverőtálba.
Törd péppé az avokádókat a kis keverőtálban. Adj hozzá 2 teáskanál vörösbor ecetet, sót, feketeborsot és chiliszószt, majd keverd el alaposan. Tedd az avokádókeveréket a közepes keverőtálban lévő uborkadarabokhoz és a zöldhagyma-szálakhoz, és keverd jól össze.
Öblítsd le a tojásokat hideg vízzel. A meghámozott tojásokat vágd kisebb darabokra, majd tedd bele az avokádókeverékbe. Ízlés szerint fűszerezd a salátát.
Tedd a borsmustárt egy tálalótálra. Öntsd rá a maradék 1 teáskanál vörösbor ecetet és 1 teáskanál olívaolajat, majd rázd össze az elkeveredéshez. Tedd a tojás-avokádó keveréket a borsmustárra, és kekszekre kenve tálald.
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.