Vajas garnélarák narancsos római salátaágyon
Receptek
Könnyű zöld saláta finom vajas garnélarákkal és citrusos-narancsos meglepetéssel. Tökéletes fogás a nyári napokra.
Könnyű zöld saláta finom vajas garnélarákkal és citrusos-narancsos meglepetéssel. Tökéletes fogás a nyári napokra.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
5 darabos késkészlet
1 literes serpenyő
4 literes párolóbetét
30 cm-es tapadásmentes serpenyő
1 literes rozsdamentes acél keverőtál fedővel
Hozzávalók:
150 g zöldbab
Só
12 friss garnélarák, lecsöpögtetve és meghámozva
55 g vaj
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 szál kakukkfű
50 g olívaolaj
35 g narancslé
8 g dijoni mustár
Egy csipet morzsolt tárkony
10 g vörösbor ecet
Só és bors
2 római saláta szíve, levelekre bontva
2 narancs meghámozva és kettéválasztva
Elkészítés módja:
Főzd a babot forrásban lévő vízben körülbelül 5 percig, illetve amíg kissé meg nem puhul. Öblítsd le a babot hideg vízzel, majd a párolóbetétet szűrőként használva szűrd le róla a vizet.
Öblítsd le a garnélát hideg vízzel, és itasd fel róluk a vizet konyhai törlőkendővel.
Melegítsd meg a vajat a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd dinszteld a forró vajon a garnélát körülbelül 4 percig. Tedd félre.
Az öntet elkészítéséhez keverd el alaposan az olívaolajat a narancslével, a dijoni mustárral, a tárkonnyal, a vörösborral, az ecettel, a sóval és borssal.
Rendezd el a salátaleveleket, a babot, a narancsot és a garnélákat egy tálon. Öntsd az öntetet a salátára, és tálald.
Tipp:
A maradékot tedd el a rozsdamentes acél keverőtálba, és tedd rá a megfelelő fedőt.
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.