Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Stockfood

Vajas garnélarák narancsos római salátaágyon

Receptek

Könnyű zöld saláta finom vajas garnélarákkal és citrusos-narancsos meglepetéssel. Tökéletes fogás a nyári napokra.

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. 5 darabos késkészlet

  2. 1 literes serpenyő

  3. 4 literes párolóbetét

  4. 30 cm-es tapadásmentes serpenyő

  5. 1 literes rozsdamentes acél keverőtál fedővel


Hozzávalók:

  1. 150 g zöldbab

  2. 12 friss garnélarák, lecsöpögtetve és meghámozva

  3. 55 g vaj

  4. 2 gerezd fokhagyma, összezúzva

  5. 1 szál kakukkfű

  6. 50 g olívaolaj

  7. 35 g narancslé

  8. 8 g dijoni mustár

  9. Egy csipet morzsolt tárkony

  10. 10 g vörösbor ecet

  11. Só és bors

  12. 2 római saláta szíve, levelekre bontva

  13. 2 narancs meghámozva és kettéválasztva


Elkészítés módja:

  1. Főzd a babot forrásban lévő vízben körülbelül 5 percig, illetve amíg kissé meg nem puhul. Öblítsd le a babot hideg vízzel, majd a párolóbetétet szűrőként használva szűrd le róla a vizet.

  2. Öblítsd le a garnélát hideg vízzel, és itasd fel róluk a vizet konyhai törlőkendővel.

  3. Melegítsd meg a vajat a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd dinszteld a forró vajon a garnélát körülbelül 4 percig. Tedd félre.

  4. Az öntet elkészítéséhez keverd el alaposan az olívaolajat a narancslével, a dijoni mustárral, a tárkonnyal, a vörösborral, az ecettel, a sóval és borssal.

  5. Rendezd el a salátaleveleket, a babot, a narancsot és a garnélákat egy tálon. Öntsd az öntetet a salátára, és tálald.


Tipp:

A maradékot tedd el a rozsdamentes acél keverőtálba, és tedd rá a megfelelő fedőt.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem