Parmigiana
Receptek
A parmigiana egy olasz étel, mely Campania déli részéből és Szicíliából származik. A parmigiana di melanzane vagy melanzane alla parmigiana néven is ismert finomságot általában több réteg sült padlizsánnal, sajttal és paradicsomszósszal sütik.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
Fa vágódeszka
5 darabos késkészlet
25 cm-es tapadásmentes serpenyő
4 literes párolóbetét
1 literes serpenyő, fedővel
Hozzávalók:
700 g padlizsán
20 g finomliszt
1 cikk fokhagyma, meghámozva és szeletelve
250 g paradicsompüré (passata)
10 bazsalikomlevél
250 g mozzarella sajt, szeletelve
80 g parmezán, finomra reszelve
Növényi olaj a padlizsán kisütéséhez
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Só és bors, ízlés szerint
Elkészítés módja:
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
Szeleteld fel hosszában a padlizsánokat, sózd meg, majd hagyd állni őket 30 percig. A felesleges vizet itasd fel egy konyhai törlőkendővel. Szórd meg liszttel a padlizsánszeletek mindkét oldalát, majd süsd olajban aranybarnára az iCook™ Tapadásmentes serpenyőben. Tedd a padlizsánokat a 4 literes iCook™ Párolóbetétbe a felesleges olaj lecsepegtetéséhez.
Ezalatt készítsd el a paradicsomszószt. Melegítsd 1 percig az olívaolajat a fokhagymával az 1 literes serpenyőben közepes hőfokon. Ezután add hozzá a paradicsompürét és a bazsalikomleveleket, tedd rá a fedőt, és főzd 10–15 percig alacsony hőfokon. Vedd le az edényt a tűzhelyről, és tedd félre.
Tegyél 2 mérőkanál előkészített paradicsomszószt a serpenyő aljára, és tedd rá a sült padlizsánszeleteket, majd egy marék parmezánt, sót és mozarellát. Készítsd el a fenti lépések szerint a rétegeket, amíg el nem fogynak a padlizsánszeletek. Tegyél a legfelső réteg tetejére paradicsomszószt, sót, borsot és reszelt parmezánt. Tedd a sütőbe 40 percre, majd sütés után tegyél rá újra friss parmezánt. Az étel ezután tálalható. Jó étvágyat!
Töltse le ezt a receptet
PDF
vagy
ePub
formátumban