Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© StockFood

Parmigiana

Receptek

A parmigiana egy olasz étel, mely Campania déli részéből és Szicíliából származik. A parmigiana di melanzane vagy melanzane alla parmigiana néven is ismert finomságot általában több réteg sült padlizsánnal, sajttal és paradicsomszósszal sütik.

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. Fa vágódeszka

  2. 5 darabos késkészlet

  3. 25 cm-es tapadásmentes serpenyő

  4. 4 literes párolóbetét

  5. 1 literes serpenyő, fedővel

Hozzávalók:

  1. 700 g padlizsán

  2. 20 g finomliszt

  3. 1 cikk fokhagyma, meghámozva és szeletelve

  4. 250 g paradicsompüré (passata)

  5. 10 bazsalikomlevél

  6. 250 g mozzarella sajt, szeletelve

  7. 80 g parmezán, finomra reszelve

  8. Növényi olaj a padlizsán kisütéséhez

  9. 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

  10. Só és bors, ízlés szerint

Elkészítés módja:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.

  2. Szeleteld fel hosszában a padlizsánokat, sózd meg, majd hagyd állni őket 30 percig. A felesleges vizet itasd fel egy konyhai törlőkendővel. Szórd meg liszttel a padlizsánszeletek mindkét oldalát, majd süsd olajban aranybarnára az iCook™ Tapadásmentes serpenyőben. Tedd a padlizsánokat a 4 literes iCook™ Párolóbetétbe a felesleges olaj lecsepegtetéséhez.

  3. Ezalatt készítsd el a paradicsomszószt. Melegítsd 1 percig az olívaolajat a fokhagymával az 1 literes serpenyőben közepes hőfokon. Ezután add hozzá a paradicsompürét és a bazsalikomleveleket, tedd rá a fedőt, és főzd 10–15 percig alacsony hőfokon. Vedd le az edényt a tűzhelyről, és tedd félre.

  4. Tegyél 2 mérőkanál előkészített paradicsomszószt a serpenyő aljára, és tedd rá a sült padlizsánszeleteket, majd egy marék parmezánt, sót és mozarellát. Készítsd el a fenti lépések szerint a rétegeket, amíg el nem fogynak a padlizsánszeletek. Tegyél a legfelső réteg tetejére paradicsomszószt, sót, borsot és reszelt parmezánt. Tedd a sütőbe 40 percre, majd sütés után tegyél rá újra friss parmezánt. Az étel ezután tálalható. Jó étvágyat!

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem