Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Stockfood

Spaghetti alla puttanesca

Receptek

A spaghetti alla puttanesca egy olasz étel, mely Nápolyból származik. Elkészítéséhez általában paradicsompüré, olívabogyó, szardella és természetesen spagetti szükséges.

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. Fa vágódeszka

  2. 5 darabos késkészlet

  3. 4 literes edény, fedővel

  4. 1 literes serpenyő, fedővel

  5. 3 literes serpenyő, fedővel

  6. 4 literes párolóbetét

  7. 3 literes keverőtál

Hozzávalók:

  1. 0,5 l erőleves

  2. Olívaolaj

  3. 2 cikk fokhagyma, meghámozva és apróra vágva

  4. 4 szardellafilé apróra vágva

  5. 8 cseresznyeparadicsom félbevágva

  6. 10 magozott olívabogyó

  7. 20 g lecsepegtetett kapribogyó

  8. 600 g paradicsompüré (passata)

  9. 180 g spagetti

  10. Ízlés szerint só

  11. Egy kis csokor olasz petrezselyem apróra vágva

  12. 100 g frissen reszelt parmezán sajt (tetszés szerint)

Elkészítés módja:

  1. Forralj fel enyhén sós vizet a 4 literes edényben. Ezután készíts instant erőlevest az 1 literes serpenyőben a csomagoláson található utasítások szerint.

  2. Közben melegíts olívaolajat a 3 literes serpenyőben közepes hőfokon. Miután az olaj felforrósodott, tedd bele a fokhagymát, és gyakori kevergetéssel párold üvegesre 10-20 másodperc alatt. Add hozzá a szardellát és a paradicsomot, kevergesd 1 percig, majd add hozzá az olívabogyókat és a kapribogyókat, és kevergesd 20-30 másodpercig. Add hozzá a paradicsompürét, forrald fel, majd lassú tűzön hagyd főni 5 percig. A forrásban lévő szószhoz kis adagokban add hozzá az erőlevest. Ez az utolsó lépés körülbelül 20 percet vesz igénybe.

  3. A forrásban lévő sós vízben főzd a spagettit al dente keménységűre, majd csöpögtesd le a spagettit a 4 literes párolóbetétben (ami szűrőként is nagyszerűen használható). Tedd félre a tészta felét a 3 literes keverőtálban.

  4. Tedd a főtt spagettit a szószba, és szükség esetén lazítsd fel kissé a tészta főzővizével. Tegyél a tészta mennyiségénél kicsit több szószt a tésztára, és szórd meg petrezselyemmel.

Tálalási javaslat: szórd meg frissen reszelt parmezánnal.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem