Spaghetti alla puttanesca
Receptek
A spaghetti alla puttanesca egy olasz étel, mely Nápolyból származik. Elkészítéséhez általában paradicsompüré, olívabogyó, szardella és természetesen spagetti szükséges.
A spaghetti alla puttanesca egy olasz étel, mely Nápolyból származik. Elkészítéséhez általában paradicsompüré, olívabogyó, szardella és természetesen spagetti szükséges.
Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
Fa vágódeszka
5 darabos késkészlet
4 literes edény, fedővel
1 literes serpenyő, fedővel
3 literes serpenyő, fedővel
4 literes párolóbetét
3 literes keverőtál
Hozzávalók:
0,5 l erőleves
Olívaolaj
2 cikk fokhagyma, meghámozva és apróra vágva
4 szardellafilé apróra vágva
8 cseresznyeparadicsom félbevágva
10 magozott olívabogyó
20 g lecsepegtetett kapribogyó
600 g paradicsompüré (passata)
180 g spagetti
Ízlés szerint só
Egy kis csokor olasz petrezselyem apróra vágva
100 g frissen reszelt parmezán sajt (tetszés szerint)
Elkészítés módja:
Forralj fel enyhén sós vizet a 4 literes edényben. Ezután készíts instant erőlevest az 1 literes serpenyőben a csomagoláson található utasítások szerint.
Közben melegíts olívaolajat a 3 literes serpenyőben közepes hőfokon. Miután az olaj felforrósodott, tedd bele a fokhagymát, és gyakori kevergetéssel párold üvegesre 10-20 másodperc alatt. Add hozzá a szardellát és a paradicsomot, kevergesd 1 percig, majd add hozzá az olívabogyókat és a kapribogyókat, és kevergesd 20-30 másodpercig. Add hozzá a paradicsompürét, forrald fel, majd lassú tűzön hagyd főni 5 percig. A forrásban lévő szószhoz kis adagokban add hozzá az erőlevest. Ez az utolsó lépés körülbelül 20 percet vesz igénybe.
A forrásban lévő sós vízben főzd a spagettit al dente keménységűre, majd csöpögtesd le a spagettit a 4 literes párolóbetétben (ami szűrőként is nagyszerűen használható). Tedd félre a tészta felét a 3 literes keverőtálban.
Tedd a főtt spagettit a szószba, és szükség esetén lazítsd fel kissé a tészta főzővizével. Tegyél a tészta mennyiségénél kicsit több szószt a tésztára, és szórd meg petrezselyemmel.
Tálalási javaslat: szórd meg frissen reszelt parmezánnal.
Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.