Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:
-
Fa vágódeszka
-
5 darabos késkészlet
-
Keverőtálak
-
2 literes serpenyő, fedővel
Hozzávalók:
-
400 g kisméretű burgonya, meghámozva és félbevágva
-
Olívaolaj
-
Só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
-
2 kis mogyoróhagyma, négyfelé vágva
-
1 pirospaprika, nagyobb szeletekre vágva
-
2 filézett pisztráng
-
2 citrom leve
-
Egy csokor petrezselyem, nagyobb darabokra tépve
-
20 g fűszervaj
-
50 g napon szárított paradicsom, nagyobb darabokra vágva
-
100 g pimiento paprikával töltött zöld olívabogyó
-
100 g vegyes zöldsaláta (tetszés szerint)
Elkészítés módja:
-
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
-
Főzd a burgonyát 10 percig a 2 literes serpenyőben. Csepegtesd le a burgonyát, majd helyezd a közepes méretű iCook™ Keverőtálba. Önts rá egy kevés olívaolajat, és sózd, borsozd ízlés szerint. Ezután teríts sütőpapírt a tepsibe úgy, hogy legyen elegendő túlnyúló része egy batyu formázásához, melyre a következő lépésekben kerül sor.
-
Rendezd el a burgonyát, a mogyoróhagymát és a paprikaszeleteket a tepsibe terített sütőpapíron, majd süsd 5 percig, éppen ropogósra.
-
Tisztítsd meg a pisztrángot, és távolítsd el az összes szálkát a haltörzsekből.
-
Tedd a pisztrángot a zöldségekre, majd sóval és borssal ízesítsd. Önts citromlevet a pisztrángra, és szórd meg petrezselyemmel. A sütőpapír felhajtásával alkoss egy batyut, ügyelve arra, hogy mindegyik oldala le legyen zárva, majd süsd 10-12 percig.
-
A sütőpapír kihajtogatásával ellenőrizd, hogy a pisztráng átsült-e. Ha a hal már nem áttetsző és a bőre elkezd pikkelyesedni, készen van. Ha még nincs, csomagold vissza a batyut, majd tedd be a sütőbe még néhány percre.
-
Vedd ki az ételt a sütőből, vedd ki a batyut a tepsiből, tedd félre, majd bontsd ki a batyut, és tedd a fűszervajat a forró halra.
-
Önts olívaolajat a még meleg tepsibe, és tedd bele a főtt burgonyát és a pisztrángot. Add hozzá a napon szárított paradicsomot, és süsd addig, amíg a zöldségek el nem kezdenek megpirulni. Vedd ki a sütőből, add hozzá az olívabogyót, és pihentesd néhány percig. Melegen tálald.
Javasolt köret: friss zöldsaláta egy kevés sóval és olívaolajjal