Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© StockFood

Sült pisztráng sütőben sült burgonyával és olívabogyóval

Receptek

Az étel elkészítéséhez szükséges iCook™ termékek:

  1. Fa vágódeszka

  2. 5 darabos késkészlet

  3. Keverőtálak

  4. 2 literes serpenyő, fedővel

Hozzávalók:

  1. 400 g kisméretű burgonya, meghámozva és félbevágva

  2. Olívaolaj

  3. Só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

  4. 2 kis mogyoróhagyma, négyfelé vágva

  5. 1 pirospaprika, nagyobb szeletekre vágva

  6. 2 filézett pisztráng

  7. 2 citrom leve

  8. Egy csokor petrezselyem, nagyobb darabokra tépve

  9. 20 g fűszervaj

  10. 50 g napon szárított paradicsom, nagyobb darabokra vágva

  11. 100 g pimiento paprikával töltött zöld olívabogyó

  12. 100 g vegyes zöldsaláta (tetszés szerint)


Elkészítés módja:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

  2. Főzd a burgonyát 10 percig a 2 literes serpenyőben. Csepegtesd le a burgonyát, majd helyezd a közepes méretű iCook™ Keverőtálba. Önts rá egy kevés olívaolajat, és sózd, borsozd ízlés szerint. Ezután teríts sütőpapírt a tepsibe úgy, hogy legyen elegendő túlnyúló része egy batyu formázásához, melyre a következő lépésekben kerül sor.

  3. Rendezd el a burgonyát, a mogyoróhagymát és a paprikaszeleteket a tepsibe terített sütőpapíron, majd süsd 5 percig, éppen ropogósra.

  4. Tisztítsd meg a pisztrángot, és távolítsd el az összes szálkát a haltörzsekből.

  5. Tedd a pisztrángot a zöldségekre, majd sóval és borssal ízesítsd. Önts citromlevet a pisztrángra, és szórd meg petrezselyemmel. A sütőpapír felhajtásával alkoss egy batyut, ügyelve arra, hogy mindegyik oldala le legyen zárva, majd süsd 10-12 percig.

  6. A sütőpapír kihajtogatásával ellenőrizd, hogy a pisztráng átsült-e. Ha a hal már nem áttetsző és a bőre elkezd pikkelyesedni, készen van. Ha még nincs, csomagold vissza a batyut, majd tedd be a sütőbe még néhány percre.

  7. Vedd ki az ételt a sütőből, vedd ki a batyut a tepsiből, tedd félre, majd bontsd ki a batyut, és tedd a fűszervajat a forró halra.

  8. Önts olívaolajat a még meleg tepsibe, és tedd bele a főtt burgonyát és a pisztrángot. Add hozzá a napon szárított paradicsomot, és süsd addig, amíg a zöldségek el nem kezdenek megpirulni. Vedd ki a sütőből, add hozzá az olívabogyót, és pihentesd néhány percig. Melegen tálald.

Javasolt köret: friss zöldsaláta egy kevés sóval és olívaolajjal

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem