Teljes elkészítési idő: 60 perc / Mennyiség: 4 adag / Energiatartalom: 96 kcal / adag
Edények:
Nagy serpenyő, fedővel
Keverőtál fedővel
Hozzávalók:
6 póréhagyma
250 ml natúr joghurt
4 szál koriander
4 szál tárkony
1 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz (balzsamecettel összekeverve)
1 teáskanál mustármag
só és bors
1 adag tápértéke:
Fehérje – 6,1 g
Zsír – 2,1 g
Szénhidrát – 13,2 g
Energia – 96,4 kcal
Koleszterin – 5,6 mg
Glikémiás index – 25 (alacsony)
Elkészítés:
Vágd fel a póréhagymákat 10 cm-es darabokra, majd öblítsd le őket, és kösd át főzőcérnával, hogy ne essenek szét a főzés során. A kötözéshez főzőcérna helyett párolt póréhagyma-szálak is használhatók.
Forralj fel sós vizet a nagy serpenyőben. Tedd az előkészített póréhagyma-darabokat a sós forró vízbe. A víz újraforrásától számított 15-20 percig főzd a póréhagymát a VITALOK főzési módszerrel. Ennek során a serpenyő és a fedő között az elpárolgó nedvesség szigetelőréteget képez, így az étel megőrzi természetes ízeit és tápanyagait.
Főzés után hűtsd le a póréhagymákat, itasd fel róluk a nedvességet egy papírtörlővel, és rendezd őket egy tálra.
A vinaigrette mártás elkészítéséhez keverd simára az apróra vágott fűszereket, a mustármagot, a sót és borsot a natúr joghurttal. Hűtsd le a mártást.
Öntsd a vinaigrette mártást a tálon elrendezett póréhagymákra, majd permetezd meg őket a balzsamecet és méz keverékével. Érdemes az ételt egy kis időre hűtőszekrénybe tenni, hogy a mártás átjárja a póréhagymákat.