Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Stockfood

Tőkehalfánk papayás gratinnal Martinique szigetéről

Receptek

Tőkehalfánk – Hozzávalók:

  1. 230 g sótalanított, kiszálkázott tőkehal

  2. 0,5 liter napraforgóolaj

  3. 1 fej apróra vágott hagyma

  4. 1 gerezd reszelt fokhagyma

  5. 50 g apróra vágott édes paprika vagy 30 g apróra vágott csípős paprika

  6. 3 púpos ek. apróra vágott metélőhagyma

  7. 2 púpos ek. apróra vágott petrezselyem

  8. 200 g liszt

  9. 2 evőkanál sütőpor

  10. só és bors

  11. szobahőmérsékletű víz

Tőkehalfánk – Elkészítés:

  1. Darabold fel apróra a tőkehalat, és tedd félre.

  2. Melegítsd fel az olajat egy iCook tapadásmentes serpenyőben , és pirítsd a hagymát addig, míg meg nem puhul. Add hozzá a fokhagymát, a paprikát, a metélőhagymát és a petrezselymet. 2 perc főzés után vedd le a serpenyőt a tűzről, és keverd a hagymás alapba a tőkehaldarabokat.

  3. Egy 3 literes rozsdamentes acél iCook keverőtálban keverd össze a lisztet és a sütőport. Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot.

  4. Add hozzá a fűszeres halat és a vizet, majd készíts sűrű tésztát. Fokozatosan adagold a lisztet a vízhez addig, amíg a keverék elegendően sűrű nem lesz. Az arányok megtalálásához teszteld a tésztát 1 vagy 2 fánk kisütésével.

  5. Önts a serpenyőbe körülbelül 4 cm olajat, és melegítsd fel közepes lángon.

  6. Evőkanállal adagold az olajba a kikevert tésztát. Várd meg, amíg a darabkák egyik oldala megbarnul, majd fordítsd meg őket.

  7. A kisült fánkokat papírtörölközőn csepegtesd le.

  8. Tálalhatod friss salátával, zsenge zöldségekkel vagy a papaya gratinnal.

© Stockfood

Papaya gratin – Hozzávalók:

  1. 2,5 kg zöld papaya (vagy banán)

  2. 4 liter víz

  3. 2 ek. szegfűbors (pimento)

  4. 2 szegfűszeg

  5. 45 g só

  6. 60 g vaj

  7. 2 fej hagyma

  8. 2 szál petrezselyem

  9. 2 gerezd fokhagyma

  10. 520 ml tej

  11. 100 g reszelt sajt

Papaya gratin – Elkészítés:

  1. Mosd meg, hámozd meg és magozd ki a papayát. Szeleteld fel.

  2. Forrald fel a vizet, add hozzá a szegfűborsot, a szegfűszeget és a sót. Add hozzá a papayaszeleteket, és főzd 35 percig.

  3. Szűrd le, és öntsd ki a vizet. Turmixold össze a papayát az iCook Turmixgéppel.

  4. Olvaszd meg a vajat az iCook nagy serpenyőben. Add hozzá a hagymát, a petrezselymet, és főzd puhára. Add hozzá a fokhagymát, és keverd össze.

  5. Keverd bele a tejet, majd a sajtot, végül pedig az összeturmixolt papayát. Alaposan keverd össze. Tedd a keveréket ramekin sütőformákba. Szórd meg reszelt sajttal.

  6. Pirítsd barnára 180 °C-on, nyitott sütőajtó mellett. Tálalás előtt várd meg, hogy kihűljön.

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem