Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© Shutterstock

Indiai csirke biryani

Receptek

Basmati rizs – Hozzávalók:

  1. 20 dkg basmati rizs

  2. 2 liter víz

  3. 1 kicsi babérlevél

  4. 5 cm-es fahéjdarab

  5. 3 zöld kardamomhüvely

Rizs – Elkészítés módja:

  1. Most meg néhányszor a rizst, amíg a róla lefolyó víz tiszta nem lesz. Áztasd a rizst 20 percig a 2 literes Keverőtálban. Engedd le róla a vizet.

  2. Forralj fel 2 liter vizet a 3 literes serpenyőben. Add hozzá a babérlevelet, a kardamomot és a szegfűszeget.

  3. Amikor a víz forrni kezd, tegyél bele egy kevés sót, és a lecsepegtetett rizst.

  4. Főzd 15 percig, vagy amíg készre nem fő. Csepegtesd le szűrőedényben. A nagyobb, szilárd fűszereket eldobhatod, de a rizsben is hagyhatod.

Csirke biryani – Hozzávalók:

  1. 50-60 dkg csirke (comb és mell vegyesen)

  2. 3 evőkanál olaj

  3. Ízlés szerint só

  4. 2 közepes méretű vöröshagyma vékony szeletekre vágva

  5. 1 db csillagánizs

  6. Csipetnyi sáfrány 2 teáskanál tejbe és 1 evőkanál tisztított vajba áztatva

  7. 3 zöld kardamom

  8. 1 fekete kardamom

  9. 1 babérlevél

  10. 4 szegfűszeg

  11. 2,5 cm-es fahéjdarab

  12. Fél teáskanál köménymag

  13. 1 evőkanál gyömbéres fokhagymakrém

  14. Negyed teáskanál kurkumapor

  15. 2 teáskanál biryani masala vagy csirke masala por

  16. 3/4-1 teáskanál vörös chilipor

  17. 1 pohár joghurt

  18. 1 marék mentalevél finomra vágva

  19. 1 marék korianderlevél finomra vágva

Csirke biryani – Elkészítés módja:

  1. Amíg a rizs fő, dinszteld meg a vöröshagymát olajon a 4 literes iCook edényben. Amikor a vöröshagyma aranybarnára pirult, tedd félre a negyedét egy tálban.

  2. Vedd alacsonyabbra a hőfokot, és pirítsd meg az edényben a babérlevelet, a csillagánizst, a köménymagot, a szegfűszeget és a kardamomot a maradék dinsztelt vöröshagymán.

  3. Add hozzá a gyömbéres fokhagymakrémet, és süsd addig, amíg eltűnik a nyers illata.

  4. Add hozzá a csirkehús-darabokat, majd közepes hőfokon pirítsd fehéredésig.

  5. Hintsd meg a többi fűszerrel (sóval, masalával, kurkumával és a vörös chiliporral). Keverd el alaposan. Tedd a fedőt az edényre, és alacsony-közepes hőfokon főzd 4 percig.

  6. Öntsd rá a joghurtot, és keverd el alaposan. Tedd vissza a fedőt az edényre, és közepes hőfokon süsd addig, amíg a hús megpuhul és a curry besűrűsödik. Ízlés szerint sózd meg.

A csirke és a rizs elegyítése:

  1. Zsírozd ki a 8 literes Holland sütőt fedővel, és melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

  2. Tedd a megsütött csirkét a holland sütőbe, és tedd rá a finomra vágott mentaleveleket.

  3. Terítsd el egyenletesen a főtt rizst a csirke tetején. Szórd rá a dinsztelt vöröshagyma negyedét, a maradék mentát, a korianderleveleket és a beáztatott sáfrányt.

  4. Zárd le a holland sütőt szorosan a fedővel, és süsd 20-25 percig.

  5. A csirke biryanit joghurttal tálald.

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem