Hozzávalók:
-
Víz és 2 evőkanál só
-
0,5 kg padlizsán 5 mm-es szeletekre vágva
-
1,5 dl napraforgó- vagy olívaolaj
-
1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
-
2 cikk fokhagyma, összezúzva
-
1 teáskanál köménypor
-
1 teáskanál vörös chilipor
-
1 teáskanál garam masala
-
Ízlés szerint só
-
Fél teáskanál kurkumapor
-
1 teáskanál korianderpor
-
1 teáskanál darált vörös chili
-
15 curry levél
-
5 piros chilibogyó
-
1 teáskanál köménymag
-
0,5 kg sűrű joghurt
-
1,2 dl víz
-
1 csomag apróra vágott friss koriander
Elkészítés:
-
Tegyél sós vizet a 3 literes iCook™ Rozsdamentes acél keverőtálba. Tedd a padlizsánszeleteket a vízbe, és áztasd őket 15 percig. Vedd ki a padlizsánszeleteket a vízből, majd itasd fel a róluk a vizet konyhai papírtörlővel.
-
Melegíts fel 40 ml olajat az iCook™ Nagy serpenyőben, és süsd a padlizsánszeleteket aranybarnára.
-
Melegíts fel 1 dl olajat a 7 rétegű rozsdamentes acél wokban vagy a nagy serpenyőben, majd süsd a vöröshagymát aranybarnára. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a köményport, a vörös chiliport és a darált chilit, majd kevergesd 2 percig.
-
Önts hozzá vizet, keverd el, és forrald fel. Tedd rá a fedőt, és főzd 2-3 percig. Kapcsolj magasabb hőfokra, és főzd tovább, amíg az olaj különválik.
-
Öntsd joghurtot a 2 literes keverőtálba, és keverd el alaposan.
-
Melegítsd meg a maradék olajat a Kis serpenyőben, majd tedd bele a köménymagot, a chilibogyókat, a curry leveleket, és kevergesd 1-2 percig.
-
Tedd a sült fűszereket a joghurtba, és óvatosan keverd el.
-
A tálaláshoz rétegenként szedd ki a mártást, a padlizsánt és a joghurtot. Zúzott vörös chilivel és apróra vágott korianderrel díszítsd. Párolt rizzsel tálald.