Pasta al Forno ricottával és házi paradicsomszósszal
Receptek
Ez az étel a lasagnára hasonlít, ami egy nagyon tipikus olasz étel, és könnyű elkészíteni. Jól eltartható a hűtőben, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle a vacsora után.
Ez az étel a lasagnára hasonlít, ami egy nagyon tipikus olasz étel, és könnyű elkészíteni. Jól eltartható a hűtőben, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle a vacsora után.
Hozzávalók:
750 g AmwayTM olasz tészta – Fusilli
Egy fehérhagyma, apróra vágva
Egy szárított chili, apróra vágva
Két gerezd fokhagyma, apróra vágva
Két konzervnyi felkockázott paradicsom (2 x 400 g)
Egy marék friss bazsalikomlevél, apróra vágva
200 g ricotta
Több marék feldarabolt parmezán
100 g feldarabolt mozzarella sajt
Extra szűz olívaolaj AMWAYTM da Carapelli
Só, Fekete bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és forralj sós vizet az iCook leveses fazékban. Ha a víz felforrt, tedd bele a tésztát, és főzd a javasolt főzési időnél 3–4 perccel rövidebb ideig.
Szűrd le és tedd félre. Közben önts olívaolajat egy iCook serpenyőbe, és pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát és a chilit alacsony vagy közepes hőmérsékleten 5–10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.
Add hozzá a paradicsomot, és hagyd főni 5–10 percig. Vedd le a szószt a tűzről, és add hozzá a ricottát és a parmezánt. Ízesítsd sóval és borssal.
Kenj ki egy nagy szögletes tűzálló tálat olívaolajjal. Önts egy réteg szószt a tál aljára, majd tegyél rá tésztát.
Rétegezd a szószt és a tésztát, amíg el nem fogynak.
Szórj a tetejére a feldarabolt mozzarellát. Süsd 15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül.
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.
Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.