Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© Shutterstock

Steak gorgonzolás fűszeres vajjal és pézsmatökös burgonyapürével

Receptek

Hozzávalók:

Gorgonzolás fűszervaj:

  1. 4 evőkanál puha vaj

  2. 4 evőkanál gorgonzola sajt

  3. 1 evőkanál aprított friss petrezselyem

Steak:

  1. 4 rib eye steak (vagy más hússzelet, tetszés szerint)

  2. Só és törött bors

  3. Olívaolaj

Püré:

  1. 1,4 kg pézsmatök

  2. 1,4 kg keményítőben gazdag burgonya

  3. 1 teáskanál só

  4. 2,5 dl sovány tejszín (vagy zsíros tejszín vagy tej, ízlés szerint)

  5. 15 dkg sótlan vaj

  6. 2 evőkanál apróra vagdalt metélőhagyma

  7. 1 evőkanál apróra vagdalt zsálya

Elkészítés:

Gorgonzolás fűszervaj:

  1. Keverd össze a vajat a gorgonzola sajttal és a friss petrezselyemmel.

  2. Tegyél egy evőkanál fűszeres vajat a steakek tetejére, és hagyd, hogy az olvadt vaj tálalás közben a hússzeletek oldalára csorogjon.

Steak

  1. Fűszerezd meg a steakek mindkét oldalát sóval és törött borssal. Csomagold be mindegyik steak szeletet szorosan alufóliába, majd tedd a hűtőbe néhány órára vagy akár egész éjszakára. Megjegyzés: sütés előtt 30 perccel vedd ki a hússzeleteket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek.

  2. Melegítsd közepes hőfokon a nagy serpenyőt fedővel. Akkor elég meleg a serpenyő, ha a beleejtett vízcsepp ide-oda táncol a serpenyőben.

  3. Permetezz olívaolajat a serpenyő aljára, és győződj meg róla, hogy kellően felmelegedett.

  4. Helyezd a steak szeleteket a serpenyőbe, és közepes hőfokon süsd két percig. Fordítsd meg a húsokat, és süsd a másik oldalukat is két percig. Ellenőrizd, mennyire sült át a steak. Szükség esetén süsd tovább.

  5. Vedd le a steaket a főzőlapról, és hagyd pihenni öt percig.

Püré:

  1. Hámozd meg és magozd ki a pézsmatököt és a burgonyát, majd vágd mindkettőt 2 cm-es kockákra.

  2. Tedd a pézsmatököt és a burgonyát az iCook 4 literes főzőedénybe, öntsd fel vízzel, tegyél bele 1 teáskanál sót, majd forrald fel a vizet. Hagyd főni 10 percig, vagy annyi ideig, hogy a pézsmatököt és a burgonyát könnyen meg lehessen szúrni egy villával. Ha kész, öntsd le róla a vizet.

  3. Tedd a pézsmatököt és a burgonyát egy turmixgépbe, majd keverd puha péppé.

  4. Add hozzá a vajat, és keverd el, amíg el nem olvad. Tedd bele a sovány tejszínt, és alapos keveréssel elegyítsd a pürével. Keverd a pürébe az aprított metélőhagymát és zsályát, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg.

Tálalási javaslat: extra köretként friss, párolt zöldbabot is kínálhatsz mellé, mely színével és ízével még különlegesebbé teszi az ételt.

Töltsd le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem