Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© Stockfood

Mandulával töltött tőkehal pirított burgonyával

Receptek


Hozzávalók:

Mandulás töltelék

  1. 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  2. Kis méretű fél vöröshagyma, apróra vágva

  3. 3 evőkanál olívaolaj

  4. 30 dkg teljes kiőrlésű kenyér 1-2 cm-es darabokra felkockázva

  5. 2 evőkanál apróra vagdalt metélőhagyma

  6. Fél teáskanál törött bors

  7. 3 evőkanál szárított tárkony (vagy kapor vagy bazsalikom)

  8. 6 dkg olvasztott vaj

  9. 30-50 ml meleg víz

  10. 6 dkg mandula apróra vágva és megpirítva

Hal

  1. 4 tőkehalfilé

  2. 8-10 csík bacon (elhagyható)

  3. Só és citrom a díszítéshez

Pirított burgonya

  1. 68 dkg bébi burgonya, félbevágva

  2. 1 teáskanál sütőpor

  3. 1 teáskanál fokhagymapor

  4. 3-4 csipet só

  5. 2 evőkanál sótlan vaj

  6. 1 evőkanál olívaolaj

  7. 2,5 dl hideg víz


Elkészítés:

Mandulás töltelék:

  1. Dinszteld puhára a fokhagymát és a vöröshagymát olívaolajban, ügyelve arra, hogy ne barnuljon meg, majd vedd le a főzőlapról, és keverd össze a töltelék többi hozzávalójával.

Tőkehal:

  1. Öblítsd le a tőkehalfiléket hideg vízzel, és itasd fel róluk a vizet konyhai törlőkendővel.

  2. Kend el a tölteléket egyenletesen a tőkehalfiléken úgy, hogy maradjon kb. 2 cm-nyi szabad hely a filé alsó részén.

  3. Tekerd fel a filéket, és szükség esetén tűzd meg egy fogpiszkálóval a tekercset. Ízlés szerint a tőkehaltekercs köré baconszeletek göngyölhetők.

  4. Helyezd a feltekert filéket az iCook tapadásmentes edénybe a halas oldallal lefelé. A megfelelő levegőkeringés érdekében hagyj 1-2 cm távolságot a filék között.

  5. Süsd a töltött tőkehalat 8-12 percig az egyik oldalán, majd fordítsd meg, és süsd további 8-12 percig.

Burgonya

  1. Helyezd a burgonyákat a 4 literes főzőedénybe, önts rájuk 2,5 dl hideg vizet, és főzd 15 percig. Öntsd le a burgonyáról a vizet, és tedd félre.

  2. Melegítsd a 30 cm-es tapadásmentes iCook edényt közepes hőfokon, és tedd bele a vajat és az olívaolajat. Miután a vaj megolvadt, tedd bele a bébi burgonyát, és keverd el.

  3. Szórj fokhagymaport és vöröshagymaport a burgonyára, óvatosan keverd össze, majd közepes hőfokon süsd meg annyira, hogy a port megsötétedjen és megkeményedjen.

  4. Ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd tálalás előtt hagyd hűlni 15 percig.

Töltsd le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem