Hozzávalók:
-
40 fehér gomba
-
1 piros csemege paprika
-
4 dkg sült piros csemege paprika, apróra vágva
-
Fél fej vöröshagyma
-
3 zöldhagyma
-
1 teáskanál oregano
-
6 evőkanál zsemlemorzsa
-
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
-
3 dkg friss petrezselyem
-
2 evőkanál olívaolaj
-
Fél evőkanál só (vagy ízlés szerint)
-
¼ teáskanál törött bors (vagy ízlés szerint)
Elkészítés:
-
Mosd meg a gombákat, és vágd le róluk a tönköket.
-
A tönkök felét aprítsd fel nagyon kis darabokra, a másik felét eldobhatod. Aprítsd fel a vöröshagymát, a zöldhagymát, a piros csemegepaprikát, a sült paprikát és a petrezselymet.
-
Melegíts olívaolajat a 30 cm-es tapadásmentes iCook edényben. Pirítsd meg az aprított gombatönköket, a piros paprikát, a sült paprikát, a zöldhagymát és a vöröshagymát a serpenyőben. Párold az összetevőket 5 percig, amíg a paprika és a vöröshagyma meg nem puhul, majd add hozzá az oreganot, a sót és a törött borsot.
-
Töröld ki a serpenyőt konyhai törlőkendővel, majd helyezd a gombafejeket a tönk felől oldalukkal felfelé, és töltsd meg őket bőséges mennyiségű töltelékkel.
-
Tedd a serpenyőt a megtöltött gombafejekkel a főzőlapra, és tedd rá a fedőt az edényre.
-
Alacsony hőfokon melegítsd 15 percig, vagy amíg a gombafejek át nem főnek.