Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© Shutterstock

Édes nalesnyik, avagy ukrán palacsinta

Receptek


Felhasznált iCook felszerelések:iCook 25 cm-es tapadásmentes edény, 1 literes rozsdamentes acél keverőtál, turmixgép, 1 literes serpenyő


Hozzávalók a palacsintához:

  1. 2 tojás

  2. 0,5 l tej

  3. 2 evőkanál növényi olaj

  4. 1 evőkanál cukor

  5. 20 dkg finomliszt

  6. 1 evőkanál sütőpor

  7. egy csipet só


Hozzávalók a töltelékhez:

  1. 30 g dió

  2. 0,5 kg túró

  3. 2 púpozott evőkanál méz


Hozzávalók az erdei gyümölcs szószhoz:

  1. 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

  2. 3 evőkanál narancslé


Elkészítés:

  1. A palacsinta elkészítéséhez verd fel a tojásokat a cukorral és a sóval egy nagy tálban könnyű és habos keverékké. Add hozzá a növényi olajat és a tejet, majd verd fel alaposan.

  2. Az elkészült keverékhez add hozzá a sütőport, majd a csomósodás elkerülése érdekében fokozatosan add hozzá a lisztet. Verd fel alaposan, amíg a tészta sima, nyúlós állagú nem lesz.

  3. Ezután hevítsd fel a tapadásmentes edényt közepes hőfokon, és kend be növényi olajjal. Önts egy kis tésztát a forró edénybe, és járasd körbe, hogy az edény teljes felületét vékony, egyenletes tésztaréteg fedje be.

  4. Süsd a palacsintát közepes hőfokon körülbelül egy percig, vagy amíg aranybarna színű nem lesz. Fordítsd meg a palacsintát egy spatulával, és süsd további fél percig. A fenti lépésekkel készíts a palacsintát a teljes tésztamennyiségből. Tedd félre a palacsintákat.

  5. A töltelék elkészítéséhez tedd a diót a turmixgépbe, és daráld durva állagúra. Add hozzá a túrót és a mézet, majd további turmixolással keverd össze alaposan a hozzávalókat. Tedd félre.

  6. Az erdei gyümölcs szósz elkészítéséhez hevítsd fel a serpenyőt közepes hőfokon, és tedd bele az erdei gyümölcsdarabokat és a gyümölcslevet. Amikor a gyümölcsdarabok párolódni kezdenek, állítsd a főzőlapot alacsony hőfokra, és hagyd párolódni öt percig, vagy amíg a gyümölcsdarabok szószos állagúak nem lesznek. Tedd félre.

  7. Tedd magad elé a palacsintákat és a tölteléket. Ha boríték alakú nalesnyiket szeretnél készíteni, kend a túrós tölteléket egyenletes rétegben a palacsinta felső negyedére, majd hajtsd be a palacsinta bal és jobb oldalát a közepe felé. Ezután fogd meg a palacsinta felső (töltelékes) negyedét, és tekerd fel.

  8. Végül öntsd a meleg erdei gyümölcsszószt a nalesnyikekre, és tálald aszalt sárgabarackkal vagy mazsolával. Jó étvágyat!

Töltsd le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem