Felhasznált iCook felszerelések:kedvenc késed az iCook 5-darabos késkészletből, i3 literes serpenyő, fedővel, nagy serpenyő, fedővel
Hozzávalók a szafthoz:
2 paradicsom
Olívaolaj
2 vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Só, bors, oregánó
Hozzávalók a főételhez:
1 padlizsán
1 cukkini
2 paradicsom
5–6 kisméretű gomba
20 dkg friss mozzarella sajt
Elkészítése:
A szaft elkészítéséhez forrázz le két paradicsomot, hogy könnyen le tudd hámozni a héjukat. A héj lehámozása után vágd kockára a paradicsomokat. Ezután tedd az edényt közepes hőfokú főzőlapra, és tedd bele az olívaolajat, a vöröshagymát és a fokhagymát. Dinszteld puhára a vöröshagymát, majd add hozzá a paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal és szárított oregánóval.
Zárd le az edényt a fedővel, hogy a VITALOK rendszer kifejtse hatását. Vedd a főzőlapot a legalacsonyabb fokozatra, és hagyd főni az ételt 10 percig.
Végül vágd fel a maradék zöldségeket és a mozzarellát kb. 9 mm-es szeletekre. A mozzarellát lehet kicsit vastagabbra is vágni.
Miután a szaft 10 percig főtt, öntsd a felét a nagy serpenyőbe, majd rendezd el rajta esztétikusan a zöldség- és sajtszeleteket. Ha kész, öntsd rá a maradék szafttot, és zárd le az edényt a fedővel. Vedd a főzőlapot a legalacsonyabb fokozatra, és hagyd főni az ételt 10 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak – ezalatt ne emeld fel a serpenyő fedelét, hogy a zöldségek megőrizzék tápanyagaikat.
Az elkészült lecsót melegen tálald. Jó étvágyat!