Felhasznált iCook felszerelések:kedvenc késed az iCook 5-darabos késkészletből, iCook 25 cm-es tapadásmentes edény, 3 literes serpenyő, fedővel, turmixgép
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott zöldborsó
20 g mentalevél
10 dkg spenótlevél
1 vöröshagyma, apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
10 dkg főzőtejszín (zsíros)
3 dl húsleves alaplé, ízlés szerint
4 szelet kenyér
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál balzsamecet
Elkészítése:
Önts egy kis olívaolajat a főzőedénybe, és állítsd közepes hőfokúra a főzőlapot. Miután az olaj felmelegedett, add hozzá a vöröshagymát, és sűrű kevergetés mellett dinszteld puhára.
Add hozzá a fagyasztott zöldborsót, a spenótot és a mentát. Szorosan zárd le az edényt a fedővel, hogy a VITALOK folyamat érvényesülni tudjon. Vedd a legalacsonyabb fokozatra a főzőlapot, majd hagyd rajta az ételt 10 percig, és ne emeld fel a fedőt ezalatt az időszak alatt.
Amíg a zöldségek főnek, vágd le a kenyérszeletekről a héjat, és vágd a kenyeret 2 cm vastag csíkokra. Tedd a kenyérszeleteket a serpenyőbe, és közepes hőfokon pirítsd meg őket.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a balzsamecetet, a sót és a borsot. Öntsd rá ezt a keveréket a pirított kenyérkockákra, és főzd, amíg a lé el nem párolog róla.
Miután a zöldségek 10 percig főttek, vedd le a fedőt, és öntsd hozzá a húsleves alaplevet és a tejszínt. Botmixerrel keverd sima és krémes állagúra a levest, vagy ha kisebb adagot készítesz a levesből, keverd össze az iCook Turmixgépben.
A levest egy evőkanál tejszínnel és a pirított kenyérkockákkal tálald. Jó étvágyat!