Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© iStockphoto

Ízletes narancslekvár

Receptek

Hozzávalók:

  1. 900 g organikus narancs (4-6 db)

  2. 1 citrom, kipréselve és a héja finomra reszelve

  3. 1,5 l víz

  4. 1,7 kg fehér kristálycukor

Az elkészítéshez szükséges iCook edény: 8 l-es holland sütő

Elkészítés:

  1. Mosd meg a narancsokat és a citromot, majd vágd fel a narancsokat 2,5 mm vastag szeletekre. Tipp: a precíz szeleteléshez használj kézi szeletelőt. Szeletelés közben távolítsd el a magokat.

  2. Tedd egymásra, és vágd négyfelé a vékony narancsszeleteket. Helyezd a narancsot az edénybe, és add hozzá a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a vizet. Magas lángon 10 percen keresztül forrald az edény tartalmát.

  3. Vedd alacsonyabbra a lángot, és 40 percen át lassú tűzön főzd, amíg a gyümölcs nagyon megpuhul. Eközben folyamatosan kevergesd.

  4. Kapcsolj magasabb lángra, forrald fel újból, majd add hozzá a cukrot. Folyamatosan kevergesd körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a keverék meg nem sötétedik. Végül, vedd ki a tálkát a fagyasztóból, és ellenőrizd a lekvár állagát (lásd a külön cikkben).

  5. Vedd le az edényt a tűzről, és 15 percig hagyd hűlni. Keverd meg néhányszor, és mérd ki a dzsemet meleg üvegekbe, majd szorosan zárd le az üvegeket, és hagyd meghűlni.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem