Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© iStockphoto

Fahéjas szilvadzsem

Receptek

Hozzávalók:

  1. 2 kg szilva, kimagozva és nagyobb darabokra vágva

  2. 200 ml langyos víz

  3. 2 kg fehér kristálycukor

  4. 2 teáskanál őrölt fahéj

  5. 1 evőkanál citromlé

Az elkészítéshez szükséges iCook edény: 8 l-es holland sütő

Elkészítés:

  1. Tedd a szilvadarabokat a nagy serpenyőbe, és öntsd hozzá a vizet. Lassú tűzön főzd 10 percig, hogy a szilvadarabok megpuhuljanak. Add hozzá a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, majd forralás nélkül, lassú tűzön hagyd feloldódni a cukrot.

  2. Kapcsolj magasabb lángra, és forrald a dzsemet öt percig. Vedd ki a tálkát a fagyasztóból, és ellenőrizd a lekvár állagát (lásd a külön cikkben). Ha még nem ráncosodik, forrald tovább néhány percig, majd ellenőrizd újra az állagát.

  3. Vedd le az edényt a tűzről, és 15 percig hagyd hűlni. Időnként kevergesd meg, hogy ne süllyedjenek le a gyümölcsdarabok az üvegek aljára. Mérd ki a dzsemet meleg üvegekbe, zárd le az üvegeket, és hagyd meghűlni.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem