Hozzávalók:
2 kg szilva, kimagozva és nagyobb darabokra vágva
200 ml langyos víz
2 kg fehér kristálycukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál citromlé
Az elkészítéshez szükséges iCook edény: 8 l-es holland sütő
Elkészítés:
Tedd a szilvadarabokat a nagy serpenyőbe, és öntsd hozzá a vizet. Lassú tűzön főzd 10 percig, hogy a szilvadarabok megpuhuljanak. Add hozzá a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, majd forralás nélkül, lassú tűzön hagyd feloldódni a cukrot.
Kapcsolj magasabb lángra, és forrald a dzsemet öt percig. Vedd ki a tálkát a fagyasztóból, és ellenőrizd a lekvár állagát (lásd a külön cikkben). Ha még nem ráncosodik, forrald tovább néhány percig, majd ellenőrizd újra az állagát.
Vedd le az edényt a tűzről, és 15 percig hagyd hűlni. Időnként kevergesd meg, hogy ne süllyedjenek le a gyümölcsdarabok az üvegek aljára. Mérd ki a dzsemet meleg üvegekbe, zárd le az üvegeket, és hagyd meghűlni.