Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© iStockphoto

Málnadzsem – egyszerűen

Receptek

Hozzávalók:

  1. 500 g friss málna

  2. 800 g fehér kristálycukor

Az elkészítéshez szükséges iCook edények: nagy serpenyő, 4 literes edény, fedővel

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 120 °C-ra, és tedd a cukrot a serpenyőbe. Melegítsd a serpenyőt a sütőben 15 percig.

  2. Tedd a málnát az edénybe, és magas lángon forrald fel teljesen az edény tartalmát. Melegítés közben burgonyatörővel nyomd pépesre a málnát, majd folyamatos kevergetés mellett hagyd további egy percig forrni. Tipp: ha a dzsemet gyermekeknek készíted, érdemes egy szitával eltávolítani a magokat, mielőtt folytatnád a főzést a következő lépéssel.

  3. Tedd a meleg cukrot a málnával teli edénybe, és forrald addig, amíg a keverék zselés állagú lesz. A tálka segítségével (lásd a külön cikket) ellenőrizd a dzsem állagát.

  4. Vedd le az edényt a tűzről, és 15 percig hagyd hűlni. Keverd meg néhányszor, és mérd ki a dzsemet meleg üvegekbe, majd szorosan zárd le az üvegeket, és hagyd meghűlni.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem