Hozzávalók:
500 g friss málna
800 g fehér kristálycukor
Az elkészítéshez szükséges iCook edények: nagy serpenyő, 4 literes edény, fedővel
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 120 °C-ra, és tedd a cukrot a serpenyőbe. Melegítsd a serpenyőt a sütőben 15 percig.
Tedd a málnát az edénybe, és magas lángon forrald fel teljesen az edény tartalmát. Melegítés közben burgonyatörővel nyomd pépesre a málnát, majd folyamatos kevergetés mellett hagyd további egy percig forrni. Tipp: ha a dzsemet gyermekeknek készíted, érdemes egy szitával eltávolítani a magokat, mielőtt folytatnád a főzést a következő lépéssel.
Tedd a meleg cukrot a málnával teli edénybe, és forrald addig, amíg a keverék zselés állagú lesz. A tálka segítségével (lásd a külön cikket) ellenőrizd a dzsem állagát.
Vedd le az edényt a tűzről, és 15 percig hagyd hűlni. Keverd meg néhányszor, és mérd ki a dzsemet meleg üvegekbe, majd szorosan zárd le az üvegeket, és hagyd meghűlni.