Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© Shutterstock

Speciális török desszert – hagyományos nevén Künefe

Receptek

Nehézségi szint: Könnyű-közepes

Felhasznált felszerelések: iCook 30 cm-es tapadásmentes edény, iCook 5-darabos késkészlet, iCook keverőtál

Yasemin Uzunpostalcı hozzátette: „Ha nem szereted a sajtot, dióval is helyettesítheted.” Az Alapító platina elismerési fokozattal rendelkező Yasemin a törökországi Konyában él.

Hozzávalók a tésztához: 400 g apróra vágott filo tészta (más néven kataifi tészta), 250 g mozzarella vagy sótlan spagetti sajt, 100 g sótlan vaj, ½ evőkanál melasz

Hozzávalók a sziruphoz: 200 g cukor, 400 ml víz, 2–3 csepp citromlé

Elkészítés módja

  1. A szirup elkészítéséhez öntsd a vizet és a cukrot a tálba, és párold lassú tűzön öt percig, vagy amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Párolás közben folyamatosan kevergesd. Vedd le a tűzről, keverd el benne a citromlevet, majd hagyd lehűlni.

  2. A serpenyőben keverj el az ujjaddal egy negyed adag lágy vajat a melasszal a serpenyő közepén. Kend el a vajas pasztát a serpenyő teljes felületén.

  3. Tedd az apróra vágott tésztát egy tiszta vágódeszkára. Olvaszd meg a vaj többi részét, majd öntsd a tésztára. Keverd el a vajat az ujjaiddal a tésztában, amíg a tészta egyenletesen ragacsos nem lesz.

  4. Vedd ki a vajas tészta egyik felét, és nyomkodd bele erősen a vajjal és melasszal borított serpenyőbe. Határozott mozdulatokkal készítsd el a serpenyő teljes felületén az első réteget.

  5. Szeleteld fel vékonyan a sajtot, és helyezd a szeleteket egyenletesen a tészta első rétegére. Az egyenletesen elterített sajt lesz a második réteg. Fogd meg a maradék tésztát, és nyomkodd a sajtra, ezzel elkészíted a harmadik réteget.

  6. Tedd a serpenyőt a tűzhelyre, és alacsony-közepes hőfokon melegítsd 2-3 percig, vagy amíg a tészta aranybarna színű nem lesz. Folyamatosan rázogasd a serpenyőt, nehogy a tészta letapadjon. Fordítsd fejjel lefelé a tésztát egy lapostányér segítségével, és pirítsd meg a másik oldalát. Amikor a másik oldala is aranybarnára pirult, öntsd az előkészített szirupot a desszertre, és vedd le a tűzről. Néhány szem finom pisztáciával vagy bármilyen diófélével tálald!

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem