Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Shutterstock

Török tésztatekercs – hagyományos nevén rulo börek

Receptek

Nehézségi sznt: Könnyű
Felhasznált felszerelések: iCook 30 cm-es tapadásmentes edény, iCook 5-darabos késkészlet.
Ezt az egyszerű és jól variálható receptet Seval Karatay küldte be a törökországi Isztambulból. Véleménye szerint: „Ezt a böreket valójában sütőben szokás elkészíteni, de egyszerűbb és gazdaságosabb a serpenyőben megfőzni.”

Hozzávalók a mártáshoz:

  1. 2 nagy kerek filo rétestészta lap

  2. 2 tojás

  3. 5-6 evőkanál joghurt

  4. ¼ pohár olívaolaj

  5. 1-2 evőkanál ecet

Hozzávalók a töltelékhez: Többféle töltelékkel elkészíthető. Íme néhány Seval által javasolt töltelék:

Sajtos:

  1. 200–250 g morzsolt feta sajt

  2. Fél csokor petrezselyem és édeskömény finomra vágva

  3. 1 teáskanál zúzott pirospaprika

  4. Keverd össze, és tedd a tésztába.

Spenótos:

  1. 500 g spenót, megmosva, apróra vágva és sóval bedörzsölve

  2. 100 g morzsolt feta sajt

  3. Só, feketebors és kakukkfű – ízlés szerint

  4. Keverd össze, és tedd a tésztába.

Húsos és zöldséges:

  1. 250 g darált hús

  2. 1 közepes méretű vöröshagyma, apróra vágva

  3. 1 közepes méretű póréhagyma, apróra vágva

  4. 1 közepes méretű sárgarépa, reszelve

  5. Pirítsd meg az összes hozzávalót, és ízlés szerint fűszerezd sóval, feketeborssal és zúzott piros paprikával. Hűtsd le gyorsan, majd tedd a tésztába.

Burgonyás:

  1. 3 közepes méretű burgonya, reszelve

  2. 1 közepes méretű vöröshagyma, apróra vágva

  3. Pirítsd meg a két hozzávalót, és ízlés szerint fűszerezd sóval, feketeborssal és zúzott piros paprikával. Hűtsd le gyorsan, majd tedd a tésztába.

Elkészítés módja

  1. Vágd ketté a két nagy kerek filo rétestészta lapot.

  2. Keverd össze a tojásokat, a joghurtot, az olívaolajat és az ecetet egy tálban, majd öntsd rá a négy félkör alakú tésztalapra.

  3. Készítsd el kedvenc töltelékedet, majd ha elkészült, tedd rá a töltelék negyedrészét a tésztalap hosszú oldalára, és tekerd fel a lapot.

  4. Önts egy kevés olívaolajat a serpenyőbe, majd tedd a feltekert tésztát a serpenyő közepébe, és formázz spirál alakot. Végezd el ugyanezeket a lépéseket a másik három tésztalappal, majd folytasd a spirált alakot a serpenyőben.

  5. Kend rá a maradék mártást az immár spirál alakú pitére. Tedd a fedőt a serpenyőbe, és főzd a legalacsonyabb hőfokon, amíg a tésztalapok felülete aranybarnára nem pirul. Fordítsd fejjel lefelé a pitét egy lapostányér segítségével, és főzd meg a másik oldalát. Ha mindkét oldal aranybarnára pirult, az étel tálalható!

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem