Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Stockfood

Tenger gyümölcsei és zöldségsaláta csípős, szójaszószos salátaöntettel

Receptek

Elkészítési és főzési idő: 35 perc

4 személyre

Hozzávalók a tenger gyümölcseihez és a zöldségsalátához

  1. 50 ml olívaolaj

  2. 100 g francia zöldbab, felvágva

  3. 1 padlizsán, felkockázva

  4. 1 piros paprika, kimagozva és apróra felkockázva

  5. 1 sárga paprika, kimagozva és apróra felkockázva

  6. 1 ek. metélőhagyma, apróra vágva

  7. 1 ek. petrezselyemlevél, apróra vágva

  8. 200 g garnélarák, meghámozva és megtisztítva (tápcsatorna eltávolítása)

  9. 150 g tintahalkarikák, megmosva

  10. 125 g főtt kagylóhús

  11. 1/2 citrom facsart leve

  12. só és bors

Elkészítés:

  1. Az iCook 3 literes főzőedényben forralj fel sós vizet, és főzd puhára a francia zöldbabot 1-2 perc alatt. Csepegtesd le, majd hűtsd le hideg vízben.

  2. Közepes lángon melegítsd fel az olívaolaj felét egy nagy iCook serpenyőben vagy holland sütőben.

  3. Pirítsd 3-4 percig a megfűszerezett garnélarákot, a tintahalkarikákat és a padlizsánt, és időnként keverd meg.

  4. Add hozzá a főtt kagylóhúst egy perccel azelőtt, hogy a garnélarák és a tintahal teljesen megfőne, és melegítsd össze őket. Vedd le a lángról az edényt, és a tedd a tenger gyümölcseit egy keverőtálba.

  5. Add hozzá a paprikát, a francia babot, és keverd össze alaposan. Öntsd az ételre a maradék olívaolajat, a citromlevet, és fűszerezd ízlés szerint.

  6. Kanállal tálald egy-egy tálba, és díszítsd az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával. Elkészítés után rögtön tálald fel a csípős, szójaszószos salátaöntettel együtt.

Megjegyzés: Igény esetén a tenger gyümölcseit helyettesítheted csirkével. A maradékot tedd az egyik iCook rozsdamentes acél keverőtálba. Amikor mindenki jóllakott, a keverőtálat könnyedén lezárhatod a hozzá tartozó fedővel.

Dobd fel a saláta ízvilágát ezzel a csípős, szójaszószos salátaöntettel!

© StockFood

Hozzávalók a csípős, szójaszószos salátaöntethez:

  1. 6 evőkanál olívaolaj

  2. 1 ek. szójaszósz

  3. 3 ek. vörösborecet

  4. 3-4 ek. citromlé

  5. 1 db apróra vágott piros chilipaprika (minél többet használsz, annál csípősebb lesz az öntet!)

  6. 1/2 gerezd apróra vágott fokhagyma

  7. 2 ek. méz

  8. só és bors

Elkészítés:

  1. Tedd a hozzávalókat egy iCook keverőtálba.

  2. Fokozatosan keverd össze őket, és igény szerint fűszerezd sóval és borssal.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem