Elkészítési és főzési idő: 25 perc
Hozzávalók:
2 nagy póréhagyma megmosva, felszeletelve
4 nagy fürtös paradicsom, kimagozva, az alján egy „X” alakú vágással
100 g csiperkegomba
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál vaj
150 ml főtt zöldséglé
4 megtisztított, kiszálkázott lazacfilé, egyenként kb. 180 g
2 evőkanál olívaolaj
zöld fűszernövények díszítéshez (például petrezselyem, metélőhagyma, tárkony stb.)
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Főzd a póréhagymát az 1 literes iCook serpenyőben sós, forrásban lévő vízben körülbelül 2-3 percen át, amíg meg nem puhul. Egy szűrőlapát segítségével vedd ki a vízből, majd helyezd egy jéghideg vízzel teli tálba.
Dobd a paradicsomokat 10-15 másodpercre a forrásban lévő vízbe. Egy szűrőlapát segítségével tedd őket egy jéghideg vízzel teli tálba.
Amikor a paradicsomok kihűltek, hámozd meg őket, távolítsd el a magokat, és kockázd fel őket. Tisztítsd meg és szeleteld fel a gombát, majd azonnal locsold rá a citromlevet.
Melegítsd meg a vajat és a zöldséglevet az iCook nagy serpenyőjében közepes-alacsony lángon. Add hozzá a póréhagymákat, és fokozatosan melegítsd át.
Fűszerezd meg a lazacfiléket sóval és borssal. Közepes lángon melegítsd meg az olíva olajat egy serpenyőben, majd süsd meg a lazac mindkét oldalát körülbelül 3-4 perc alatt, amíg kissé kemény és áttetsző nem lesz.
Add hozzá a póréhagymához a felkockázott paradicsomot, a felszeletelt gombát, néhány percig melegítsd, majd ízlés szerint fűszerezd.
Tálald a lazacot és a zöldségeket meleg tálban, fűszernövényekkel díszítve.