Elkészítési és főzési idő: 30 perc
Hozzávalók:
1 ek. füstölt paprika
1 ek. őrölt kömény
1/2 ek. őrölt koriander
1/2 ek. szárított oregánó
2 konzerv chipotle paprika adobo szószban
1 ek. paradicsompüré
1 csipet porcukor
2 ek. citromlé
100 ml meleg víz, plusz amennyi igény szerint szükséges
3 ek. napraforgóolaj
2 nagy méretű csirkemell megtisztítva, felszeletelve
1 nagy piros és 1 nagy zöld paprika, mindkettő kimagozva és felszeletelve
1 vöröshagyma, felszeletelve
4 lisztes tortilla
só, frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
Öntse a turmixgépbe a fűszereket, a paprikát, a paradicsomszószt, a cukrot, a citromlevet és a vizet. Turmixolja őket addig, amíg homogén szószt nem kap. A kívánt eredmény eléréséhez szükség esetén adjon hozzá még egy kis vizet.
Közepes lángon hevítse fel a 2 ek. olajat az iCook Wokban. Adja hozzá a csirkét, egy kis sót, borsot, majd pirítsa őket körülbelül 6-8 percig. Öntse ki a wokból.
Öntse a maradék olajat a wokba, majd adja hozzá a paprikákat, a hagymát és egy csipet sót. Pirítsa 4-5 percig, amíg meg nem puhulnak, majd adja hozzá a csirkét.
Keverje hozzá az 1. lépésben készült szószt. Lassú tűzön főzze az ételt 3-4 percen át, amíg a szósz át nem itatja a csirkét és a zöldségeket. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítse.
Melegítse meg a tortillákat egy száraz iCook serpenyőben. Végül töltse meg őket csirkével és zöldségekkel, csavarja wrap formába, és tálalja.