Elkészítési és főzési idő: 30 perc
Hűtési idő: 4 óra
Hozzávalók:
200 g fekete csokoládé, darabolva és további 50 g a tálaláshoz
100 g tejcsokoládé, darabolva
3 evőkanál sótlan vaj, felkockázva
500 ml zsíros habtejszín
3 evőkanál porcukor
4 nagy tojássárgája
1 1/2 teáskanál vaníliakivonat
150 g szeder
Elkészítés:
Keverd össze a csokoládét, a vajat és 60 ml tejszínt egy iCook keverőtálban egy forró vízzel félig töltött iCook 3 literes edény fölött.
Keverd addig, amíg lágy és egyenletesen felolvadt állagú nem lesz, mielőtt levennéd a tűzről.
Eközben verd fel keményre a tejszínt egy nagyobb iCook keverőtálban. Keverd össze a tojássárgáját a cukorral és a vaníliakivonattal egy külön tálban, amíg halvány színű és sűrű nem lesz (2–3 perc).
Lassanként keverd az olvasztott csokoládékeveréket a tojássárgájás keverékhez, amíg lágy és egyenletes nem lesz.
Keverd a felvert tejszín harmadát a krémhez, majd add hozzá a maradékot is úgy, hogy a krémben ne látszódjon a tejszín. Rakd félre kb. 2–3 evőkanál tejszínt a tálaláshoz.
Fedd le és tedd hűtőbe legalább 4 órára, a félretett tejszínnel együtt.
Amikor készen áll a felszolgálásra, akkor díszítsd a mousse-okat szederrel és a tejszínhabbal. A tálalás előtt reszelj rá még egy kis fekete csokoládét.
Csokoládé mousse szederrel és tejszínhabbal ( PDF vagy ePub formátumban)