Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© StockFood

Csokoládé mousse szederrel és tejszínhabbal

Receptek

Elkészítési és főzési idő: 30 perc

Hűtési idő: 4 óra

Hozzávalók:

  1. 200 g fekete csokoládé, darabolva és további 50 g a tálaláshoz

  2. 100 g tejcsokoládé, darabolva

  3. 3 evőkanál sótlan vaj, felkockázva

  4. 500 ml zsíros habtejszín

  5. 3 evőkanál porcukor

  6. 4 nagy tojássárgája

  7. 1 1/2 teáskanál vaníliakivonat

  8. 150 g szeder

Elkészítés:

  1. Keverd össze a csokoládét, a vajat és 60 ml tejszínt egy iCook keverőtálban egy forró vízzel félig töltött iCook 3 literes edény fölött.

  2. Keverd addig, amíg lágy és egyenletesen felolvadt állagú nem lesz, mielőtt levennéd a tűzről.

  3. Eközben verd fel keményre a tejszínt egy nagyobb iCook keverőtálban. Keverd össze a tojássárgáját a cukorral és a vaníliakivonattal egy külön tálban, amíg halvány színű és sűrű nem lesz (2–3 perc).

  4. Lassanként keverd az olvasztott csokoládékeveréket a tojássárgájás keverékhez, amíg lágy és egyenletes nem lesz.

  5. Keverd a felvert tejszín harmadát a krémhez, majd add hozzá a maradékot is úgy, hogy a krémben ne látszódjon a tejszín. Rakd félre kb. 2–3 evőkanál tejszínt a tálaláshoz.

  6. Fedd le és tedd hűtőbe legalább 4 órára, a félretett tejszínnel együtt.

  7. Amikor készen áll a felszolgálásra, akkor díszítsd a mousse-okat szederrel és a tejszínhabbal. A tálalás előtt reszelj rá még egy kis fekete csokoládét.

Csokoládé mousse szederrel és tejszínhabbal ( PDF vagy ePub formátumban)

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem