Teljes elkészítési idő: 3 óra
Teljes főzési idő: 1,5 óra
Felszerelés:
iCook 2 literes főzőedény fedővel
iCook nagy kupolás fedő
iCook 8 literes holland sütő fedővel
Mérőpohár és konyhai eszközök
Szita (a liszt szitálásához)
Hozzávalók:
1 kg liszt
500 ml víz
2 teáskanál friss vagy szárított élesztő
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
Elkészítés:
Melegítsd langyosra a vizet az iCook 2 literes főzőedényben, és szitáld a lisztet az iCook nagy kupolás fedőbe. Készíts egy kráterszerű üreget a közepén.
Add hozzá a sót, a cukrot, az élesztőt, majd öntsd rá a langyos vizet, és hagyd állni 10 percig.
Keverd össze kézzel a hozzávalókat, amíg össze nem állnak tésztává.
Gyúrd a tésztát puhára, majd egy órán keresztül hagyd kelni (amíg kétszeresére nem dagad).
Helyezd az iCook 8 literes holland sütőt a tűzhelyre, enyhén melegítsd fel, majd tedd bele a tésztát, és hagyd kelni további 15 percig.
Vedd a lángot takarékra, tedd rá a holland sütőre a fedelet, és süsd 50 percig.
A tűz elzárása után pihentesd a kenyeret 20 percig.
Jó étvágyat!
Amway üzleti vállalkozói tipp: Amíg vársz, hogy a tészta megkeljen és megsüljön, készíts még egy ételt, olvasgasd az Amagramot vagy hívd fel egyik ügyfeled!
A nyomtatáshoz töltsd le ezt a receptet PDF formátumban, míg az ePub formátumot megnyithatod kedvenc e-könyvolvasó eszközödön vagy elmentheted hordozható eszközeidre.