Elkészítési és főzési idő: 1 óra 10 perc
Hozzávalók:
4 közepes alma, pl. gála vagy cox
2 közepes körte, pl. comice vagy rocha, negyedelve
2 evőkanál friss áfonya
2 evőkanál vaj, felkockázva
zsályalevelek a díszítéshez
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő: 160 °C, gázsütő: 4-es fokozat).
Helyezd az egész almákat, negyedelt körtéket és áfonyát egy sütőtálcára. Helyezd a felkockázott vajat az almákra és körtékre.
Süsd kb. 1 óráig, amíg a kés hegye könnyedén behatol; az almáknak ráncos megjelenésűnek kell lenniük.
Vedd ki a sütőből és hagyd egy kicsit hűlni. Díszítsd zsályalevelekkel és tálald.
Sült alma és körte áfonyával és zsályával ( PDF vagy ePub formátum)