Elkészítési és főzési idő: 1 óra 45 perc
Hozzávalók:
120 g sótlan, felolvasztott vaj
1 csokor petrezselyem, durvára aprítva
1 kis csokor kakukkfű, tépkedve
1 kis csokor rozmaring, tépkedve
1 egész csirke, kb. 1,5 kg, darabolva, aprólék nélkül
2–3 nagy sárgarépa, meghámozva, hasábokra vágva
2–3 nagy paszternák, meghámozva, félbe vágva
2 evőkanál olívaolaj
Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő: 160 °C, gázsütő: 4-es fokozat).
Keverd össze a vajat petrezselyemmel, valamint a kakukkfű és a rozmaring felével az iCook Turmixgépben. Sózd és borsozd.
Ujjhegyeddel óvatosan nyúljon a csirke bőre és húsa közé.
Gondosan töltsd be a fűszeres vajat a csirke bőre és a mellhúsa közé. Helyezd a csirkét egy sütőtálcára a maradék zöldfűszerekkel meghintett répára és paszternákra.
Kend be a csirke külsejét olívaolajjal. Sózd és borsozd.
Helyezd az iCook 4 literes párolóedénybe, és süsd kb. 1 óra 20 percig (a kifolyó lének tisztának kell lennie, ha megbököd a comb legvastagabb részét).
Vedd ki a sütőből. A tálalás előtt takard le alufóliával, és pihentesd 10 percet.
Zöldfűszerekkel töltött sült csirke ( PDF vagy ePub formátum)