Elkészítési és főzési idő: 1 óra
Hozzávalók:
2 nagy édesburgonya, hámozva és felkockázva
100 ml + 2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 csipet cukor
1 teáskanál dijoni mustár
450 g fodros kel, aprítva, a vastag részek nélkül
1 lapos fehér kenyér, széles csíkokra vágva
125 g feta sajt, lecsöpögtetve és nagyobb kockákra vágva
4 evőkanál gránátalma
3 evőkanál pekándió
Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő: 160 °C, gázsütő: 4-es fokozat).
Helyezd az édesburgonyákat 2 evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint némi sóval és borssal egy sütőtálcára.
Süsd 30–40 percig, időközben megforgatva a burgonyákat, amíg a kés hegyével megbökve puhák nem lesznek, szélük pedig színt nem kap.
Eközben keverd össze az ecetet, a cukrot és a mustárt egy kis sóval és borssal egy nagy iCook tálban, amíg a cukor és a só teljesen feloldódik.
Lassan keverj hozzá 100 ml olívaolajat, amíg az öntet homogén állagúvá nem válik. Add hozzá a kelt, és forgasd bele az öntetet kézzel.
Közepes lángon pirítsd a lapos kenyér csíkokat egy száraz iCook serpenyőben, néha megforgatva a csíkokat. Húzd le a tűzről.
Vedd ki a sütőből az édesburgonyákat, miután megpuhultak. Hagyd, hogy egy kicsit lehűljenek, majd add hozzá a kelt és a feta sajtot, a gránátalmát és a pekándiót, majd keverd össze jól.
Tálald tányérokra a pirított kenyércsíkokkal együtt.
Ünnepi kel, sült édesburgonya- és paszternák saláta feta sajttal, pekándióval és gránátalmával ( PDF vagy ePub formátum)