Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© StockFood

Ünnepi kel, sült édesburgonya- és paszternák saláta feta sajttal, pekándióval és gránátalmával

Receptek

Elkészítési és főzési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  1. 2 nagy édesburgonya, hámozva és felkockázva

  2. 100 ml + 2 evőkanál olívaolaj

  3. 2 evőkanál fehérborecet

  4. 1 csipet cukor

  5. 1 teáskanál dijoni mustár

  6. 450 g fodros kel, aprítva, a vastag részek nélkül

  7. 1 lapos fehér kenyér, széles csíkokra vágva

  8. 125 g feta sajt, lecsöpögtetve és nagyobb kockákra vágva

  9. 4 evőkanál gránátalma

  10. 3 evőkanál pekándió

  11. Só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő: 160 °C, gázsütő: 4-es fokozat).

  2. Helyezd az édesburgonyákat 2 evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint némi sóval és borssal egy sütőtálcára.

  3. Süsd 30–40 percig, időközben megforgatva a burgonyákat, amíg a kés hegyével megbökve puhák nem lesznek, szélük pedig színt nem kap.

  4. Eközben keverd össze az ecetet, a cukrot és a mustárt egy kis sóval és borssal egy nagy iCook tálban, amíg a cukor és a só teljesen feloldódik.

  5. Lassan keverj hozzá 100 ml olívaolajat, amíg az öntet homogén állagúvá nem válik. Add hozzá a kelt, és forgasd bele az öntetet kézzel.

  6. Közepes lángon pirítsd a lapos kenyér csíkokat egy száraz iCook serpenyőben, néha megforgatva a csíkokat. Húzd le a tűzről.

  7. Vedd ki a sütőből az édesburgonyákat, miután megpuhultak. Hagyd, hogy egy kicsit lehűljenek, majd add hozzá a kelt és a feta sajtot, a gránátalmát és a pekándiót, majd keverd össze jól.

  8. Tálald tányérokra a pirított kenyércsíkokkal együtt.

Ünnepi kel, sült édesburgonya- és paszternák saláta feta sajttal, pekándióval és gránátalmával ( PDF vagy ePub formátum)

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem