Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN

Ünnepi gulyásleves nokedlivel, madársaláta és áfonyával töltött körte

Receptek

Elkészítési idő: 30 perc, főzési idő: 2,5 óra

Hozzávalók a madársalátához és az áfonyával töltött körtéhez:

  1. 2 kicsi, érett körte

  2. 4 teáskanálnyi áfonyaszósz

  3. 200 g madársaláta

  4. A salátaöntethez: 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz, 4 evőkanál balzsamecet, 6 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:


Áfonyával töltött körte: Mosd meg a körtéket, vágd őket félbe, majd vágd ki a szárat és a magházat. Tegyél egy teáskanálnyi áfonyaszószt a körte kivájt közepébe.

Madársaláta: Mosd meg és centrifugáld ki a salátát. Keverd össze a salátaöntet hozzávalóit.

Hozzávalók a gombócokhoz:

  1. 4 napos, száraz zsemle

  2. 2 közepes méretű tojás

  3. 200 ml tej

  4. Fél fej hagyma

  5. 30 g petrezselyem

  6. 2 evőkanál vaj

  7. Só és őrölt bors

  8. Egy csipetnyi szerecsendió

Elkészítés:

  1. Vágd fel apróra a hagymát, és enyhén pirítd meg a vajon. Add hozzá a tejet, és melegítsd fel, de ügyelj rá, hogy ne forrjon fel. Add hozzá a fűszereket.

  2. Tedd a felkockázott zsemléket egy üveg tálba, és öntsd rá ezt a keveréket, majd add hozzá a petrezselymet. Keverd össze, és várj 10 percet, hogy a zsemle megszívja magát.

  3. Add hozzá a tojásokat, majd kézzel keverd össze alaposan. Gyúrd össze kemény tésztává. Nedves kézzel készíts nyolc teniszlabda méretű gombócot.

Hozzávalók az ünnepi gulyáshoz:

  1. 1 kg marhahús

  2. 2 evőkanál növényi olaj

  3. 1 hagyma

  4. 1 sárgarépa

  5. 2 gerezd fokhagyma

  6. 1 evőkanál liszt

  7. 1 rúd fahéj

  8. 7 szegfűszeg

  9. 1 db csillagánizs

  10. 3 db borókabogyó

  11. 1 babérlevél

  12. 1 db rozmaringág

  13. 3 db kakukkfűág

  14. 1 db organikus narancs

  15. 2 evőkanál méz

  16. 150 ml gyümölcsös vörösbor

  17. 150 ml marhahúslé

  18. Só és bors

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és vágd apróra a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Hámozd meg és vágd fel a sárgarépát. Mosd meg a narancsot meleg vízben, reszeld le a héját, facsard ki a levét, és tedd mindkettőt félre.

  2. Tedd a fahéjat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a csillagánizst, a borókabogyót, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a narancshéjat egy teatojásba, és zárd le. Ha nincs teatojásod, használhatsz teafilter-tasakot, amit egy fonállal vagy szalaggal le tudsz zárni.

  3. Fokozatosan süsd át a marhahúst az iCook Wokban olaj nélkül, magas lángon, majd vedd ki az edényből.

  4. Önts olajat a wokba, rövid ideig pirítsd a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Add hozzá a húst és a lisztet, majd várj egy kicsit, hogy a hús levet eresszen. Ezután öntsd hozzá a bort, a marhahúslevet és a narancslevet. Add hozzá a fűszernövényeket és a fűszereket, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Tedd az edényre a fedelet, és 1 órán át főzd a húst. Ez idő alatt készítsd el a gombócokat (ld. fent).

  5. Egy óra után óvatosan távolítsd el a wok fedelét, tedd a wokba a pároló betétet, majd tedd bele a gombócokat. Helyezd vissza a fedelet, és zárd le a VITALOCK-kal. Hagyd lassú tűzön főni még 1 óráig.

  6. Ezt követően óvatosan távolítsd el a fedelet, tedd az edénybe az áfonyával töltött körtéket. Tedd vissza a fedelet, és hadd lassú tűzön főni további 20 percig.

Az elkészült étel tálalása:

Oszd szét a madársalátát négy tányérra, önts rá egy kevés salátaöntetet, majd helyezd az áfonyával töltött körtéket a salátára. Tegyél minden tányérra két gombócot, majd egy adag gulyást, és önts rá sok szószt.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem