Elkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 25 perc
Hozzávalók:
15 g hagyma
5 g gyömbér
200 g cékla
40 g alma
25 g narancs
5 g mogyoró
10 g aszalt füge
20 g parmezán sajt
50 g természetes szójaital
5 ml olívaolaj
80 ml főtt zöldséglé
5 g tejföl (10%-os zsírtartalmú)
egy szál friss petrezselyem
egy csipet mézeskalács-fűszerkeverék
egy csipet barna cukor
egy csipet só
egy csipet fekete bors
egy babérlevél
Elkészítés:
Hámozd meg és vágd apróra a hagymát és a gyömbért.
Mosd meg és hámozd meg a céklát és az almát, majd kockázd fel.
Melegítsd fel az olajat közepes lángon egy nagy iCook serpenyőben, add hozzá a hagymát, a gyömbért, és dinszteld 1-2 percig, amíg áttetsző nem lesz.
Add hozzá a céklát és az almát, és párold lassú tűzön további 2 -3 percig.
Öntsd fel a főtt zöldséglével, add hozzá a fűszereket, a cukrot és a babérlevelet. Fedd le a levest, és főzd lassú tűzön körülbelül 20 percig.
Eközben készítsd el a díszítést. Finom reszelővel reszeld le a narancs héját, majd facsard ki a levét. Vágd fel nagyjából a mogyorót, és egy kis iCook edényben pirítsd meg, amíg az illata fel nem szabadul. Vágd apróra a fügét és a petrezselymet. Reszeld le a parmezán sajtot, keverd össze a petrezselyemmel, a fügével és a mogyoróval.
Vedd ki a babérlevelet a serpenyőből, öntsd az edénybe a szójaitalt, majd pépesítsd a levest addig, amíg krémes állagú nem lesz. Végül pedig adj hozzá sót, borsot és öntsd bele a narancslevet.
Tálalás: Merőkanállal merd a levest egy-egy tálba, és díszítsd a fent leírt keverékkel.