REFLEKTORFÉNYBEN

Tanulja meg szeretni a zsírsavakat!

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Megtudhatja, hogy az Omega-3-at tartalmazó zsírsavak hogyan segíthetik abban, hogy jobban éljen.

Az egészségesebb étkezés egyik módja egy olyan étrend követése, amely szigorúan csökkenti a zsírbevitelt - valóban így van? A legtöbben egyetértenénk abban, hogy fontos a zsírbevitel minimálisra csökkentése. De nem minden zsír rossz. Van olyan zsír, amely megelőzi a betegséget, javít az egészségén és segít jobban beépíteni a vitaminokat. Hallott már az Omega-3 zsírsavakról? Ezek a „jó zsírok”, amelyek elengedhetetlenek szervezete megfelelő működéséhez.
A többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavak három fő típusra oszthatók: Alfa-linolénsav (ALA), dokozahexaénsav (DHA) és eikozapenténsav (EPA).

De milyen hatásuk van az Omega-3 zsírsavaknak?

Fontos szerepet játszanak számos testfunkció támogatásában. Segítenek többek között a sejtmembrán kialakulásában, amely erősíti immunrendszerünket. Az ALA segédkezik a vér koleszterinszintjének normális szinten tartásában. Az EPA és a DHA szerepet játszik a szív normális működésében.

A DHA kifejezetten „jolly joker”. Hozzájárul a normális látás és a normális agyműködés fenntartásához.


A jó táplálkozáson múlik minden

Ön elég „jó zsírt” visz be? Gazdagítja szervezetét Omega-3 zsírsavakkal? Tekintse át étrendjét! Könnyebben növelheti Omega-3-bevitelét, mint gondolná.
A halolajak tartalmazzák az EPA és a DHA omega-3 zsírsavakat. Bár ezeket szervezetünk elő tudja állítani, két adagnyi olajos hal fogyasztása ajánlott hetente. Egészítse ki étrendjét angolnával, heringgel, lazaccal, foltos tőkehallal vagy tonhallal! Az úgynevezett „dúsított élelmiszerek” szintén megoldást jelenthetnek, ha nem szereti a halat vagy nehezen tud hozzájutni. DHA-t adnak például néhány narancsléhez, tejhez vagy tojáshoz. Ami a szervezetünkben nem előállítható ALA-t illeti, különösen fontos, hogy olyan ételeket válasszunk, amelyek elegendő mennyiséget tartalmaznak ebből a zsírsavból. Az ALA diófélékben, babokban és magokban található meg, valamint olyan növényi olajokban, amelyeket lenmagból, tökmagból, dióból, repcemagból, szójababból vagy olívából készítenek.
Ahogy Ön is láthatja, az elegendő Omega-3 zsírsav bevitele meglehetősen könnyű, ha módosítja étrendjét. Azok számára azonban, akik a nagy rohanásban kihagynak étkezéseket, a tudatos étkezés nem mindig egyszerű. Vannak olyan alkalmak - ha például lestrapálta magát vagy betegségből gyógyul fel - amikor a szervezetnek nagyobb mennyiségű plusz tápanyagra van szüksége. Ilyenkor az étrend-kiegészítők jelenthetik az alternatív megoldást. A NUTRILITE Omega-3 komplex étrend-kiegészítő segít biztosítani a megfelelő napi zsírsav-bevitelt, amelyre szervezetének az egészség megtartásához és javításához szüksége van.

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem