REFLEKTORFÉNYBEN
© maa hoo / stocksy

Gondoskodjon csontjairól!

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Tudja, hogy melyik két tápanyag gondoskodik szervezetének vázrendszeréről?

Ha a kalciumra és a D-vitaminra tippelt, akkor nem tévedett. Ez a két tápanyag rendkívül fontos az egészséges csontozat fenntartásához, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni. A gyerekkor és a kamaszkor során elengedhetetlen fontosságú e két tápanyag biztosítása a maximális csonttömeg eléréséhez a fiatal felnőttkor során.

Azonban későbbi életünk során – különösen a kései középkorú években, amikor csonttömegünk csökken – a kalcium és D-vitamin elengedhetetlen fontosságú az erős és egészséges csontok fenntartásához. Az Ön bevitele elegendő?

A létfontosságú egyensúly

Annak ellenére, hogy emésztőrendszerünkön keresztül és az izzadás során folyamatosan kalciumot veszítünk, szervezetünk folyamatosan annak pótlására és új csontsejtekbe építésére törekszik. Ennek érdekében kiegyensúlyozott kalcium szérumszintre van szükségük, amelyet a D-vitamin garantál. Valójában szervezetünk képtelen fenntartani a szükséges kalciummennyiséget D-vitamin hiányában. Ideális esetben ezért e két létfontosságú tápanyagot hosszú távon együtt kellene szednünk.

Az európai dietetikusok ajánlása szerint napi 15 mikrogramm D-vitamin bevitele szükséges a felnőttek számára. Ezt étrendünkön keresztül biztosíthatjuk – különösen gazdag forrásnak bizonyulnak bizonyos halfélék, a tojássárgája, az avokádó és néhány gombaféle. A D-vitamin ugyanakkor bőrünkben is képződik a napsugárzásnak való kitettség által.

De hogyan lehet biztos benne, hogy bőre elegendő napsütést kap – főleg napjainkban, amikor mindenki azt tanácsolja, hogy fedje el a bőrét az UV-sugarak elől? A tény az, hogy ha Ön nem tölt minden nap elegendő időd a szabadban vagy egy ablak közelében, akkor hiányt fog szenvedni az említett vitaminból.

Az étrend-kiegészítők segíthetnek

A dietetikusok megerősítik, hogy a kalcium és a D-vitamin együttesen képes megelőzni a csonttörést (különösen a csípőcsonttörést) a felnőttek körében: a legfrissebb kutatások kimutatták, hogy a kalciummal és D-vitaminnal ellátott egyéneknél ez a kockázat jelentősen csökkent.

© Sam Edwards / gettyImages

Ugyanakkor az is világos, hogy a téli hónapok különösen kritikusak: míg a nyári hónapok során az európaiak 8%-a szenved D-vitamin hiányban, addig ez az arány 18%-ra nő a tél során.

Ne feledje hát felhívni ügyfelei figyelmét arra, hogy a NUTRILITE™ étrend-kiegészítők segíthetnek nekik a „sötét évszak” legyűrésében.

Javasolt termékeink e célokra a NUTRILITE Kalcium- Magnézium D- vitamin Plus, a NUTRILITE DOUBLE X™ Multivitamin/Multiásványianyag/Növényi tápanyag étrend-kiegészítő és a NUTRILITE Naponta étrend-kiegészítő. A NUTRILITE Kalcium- Magnézium D- vitamin Plus kalciumot, magnéziumot és D-vitamint tartalmaz; a NUTRILITE DOUBLE X egy olyan fejlett készítmény, amely vitaminok, növényi tápanyagok, koncentrátumok és kivonatok dinamikus összhangját nyújtja; a NUTRILITE Naponta pedig az esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítja.

Az étrend-kiegészítők soha nem helyettesíthetik az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, azonban képesek a hiányosságok pótlására. A NUTRILITE segítségével Ön biztos lehet arról, hogy megfelelően gondoskodik magáról, családjáról és ügyfeleiről.

Biesalski, Hans Konrad, Taschenatlas Ernährung [Buch], Stuttgart : Thieme, 2011, Bd. 11.
Cashman K. D., Vitamin D deficiency in Europe: pandemic? [Journal] // Am J Clin Nutr., 2016, 4 : Bd. 103, pp. 1033-44.
EFSA, Draft Scientific Opinion on the Dietary Reference Values for vitamin D [Journal] // EFSA Journal, 2016.
EFSA, Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to calcium and maintenance of bones and teeth ... pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006 [Journal] // EFSA Journal, 2009. 9 : Bd. 7, p. 1210.
Max Rubner Institut, Nationale Verzehrsstudie II [Bericht], 2008.
Weaver C. M., Calcium plus vitamin D supplementation and risk of fractures: an updated meta-analysis from the National Osteoporosis Foundation [Journal] // Osteoporos Int., 2016, 1 : Bd. 27, pp. 367-76.

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem