Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN

Legyen saját mini Nutrilite farmod!

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Kis helyen is elfér és kertre sincs hozzá szükséged.

A friss zöldfűszerek természetes ízt és aromát adnak ételeinknek, és rengeteg előnyük van: többek között csökkentheted sófogyasztásod az ételek természetes fűszerezésével, kiegészítheted étrended alapvető vitaminokkal, és hatékony antioxidánsként, valamint gyulladáscsökkentőként is használhatod őket.

Nincs szükség sok helyre vagy kertészi képességekre - online a helyi kertészetből is rendelhetsz palántákat és virágföldet. Az olyan zöldfűszerek, mint a bazsalikom, az oregánó, a kakukkfű, a rozmaring és a menta minden ételt feldobnak.

Ültetés és termesztés

Tedd fűszerkerted olyan helyre a konyhában vagy a konyha közelében, ahol minden nap legalább hat órán át közvetlen napfény éri. Olyan cserepeket válassz, amelyekben a gyökereknek elég helyük van a növekedésre, és amelyeken elegendő vízelvezető lyuk található. Lazán töltsd fel a cserepeket kétharmadig földdel, és locsold meg annyira, hogy nedves legyen a föld, de ne áztasd át.

Vedd ki a palántákat a tartójukból, de vigyázz, hogy ne sérüljenek meg a gyökerek, miközben meglazítod a földet a gyökér tövénél. Helyezd a növényt a földre a cserépben, majd adj még hozzá annyi földet, hogy az elfedje a gyökereket. Óvatosan nyomkodd le a földet, majd locsold meg a növényt. Most is ügyelj arra, hogy ne áztasd át a földet. A túlöntözés az egyik fő oka annak, hogy a zöldfűszerek nem élnek sokáig.

Felhasználás és ápolás

Az ültetés után 4-6 héttel már használhatod a fűszereket. Vágj le annyit, amennyire szükséged van, de egyszerre ne többet a növény egyharmadánál. Olyan gyakran vágj a fűszerekből, hogy azok ne kezdjenek el virágozni, mivel ilyenkor a növény minden energiáját a virágzásra fordítja, és kevés levelet hoz, nekünk pedig a levelekre van szükségünk!

Ha a növény mégis elkezd virágozni, csípd le a bimbókat, és vágd vissza a szárakat körülbelül egyharmaddal. A zöldfűszerek akkor érzik jól magukat, ha rendszeresen vágják őket, ezért ha nem tudsz lépést tartani növényekkel, vágj le belőlük és tartósítsd. Aprítsd fűszereket egy jégkockatartóba, majd öntsd le vízzel és fagyaszd le, vagy szárítsd meg őket. Kösd össze a leveleket/ágakat, és lógasd fel őket fejjel lefelé pár napig, vagy készíts ízesített vajat.

Kapcsolódó tartalmak

Erősítse ellenállóképességét!

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Bővebben

Ezeket az élelmiszereket most fogyassza!

Konyhai eszközök

Bővebben

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem