Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN

Miért jó a mediterrán étrend a szervezetünknek?

Táplálkozás és Egészség

Május a mediterrán étrend nemzetközi hónapja. Étkezz Te is egészségesen, és kóstold meg azokat a finomságokat, melyek felidézik a tengerpart hangulatát!

A mediterrán étrend az egyik legegészségesebb választás az életmódod szempontjából. Ez az étrend koleszterinben és telített zsírokban szegény, magas rosttartalmú és omega-3 zsírsavakban gazdag ételekből áll. Más diétáktól eltérően a mediterrán étrend hosszú távra szól, és az általános jóllét javítását helyezi előtérbe.

Miért olyan egészséges a mediterrán étrend?

A mediterrán étrend elsősorban növényi alapú. Biztosítja a teljes kiőrlésű gabonafélék, olívaolaj, zöldségek és gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak, zöldfűszerek és fűszernövények napi bevitelét. Az étrendben minimális az állati eredetű fehérjék aránya, és ezek is a leggyakrabban halból és tengeri ételekből származnak.

Ennek az étrendnek az ételei olyan tápanyagokat tartalmaznak, és olyan kedvező hatásokkal rendelkeznek, melyek támogatják a szív egészségét1, csökkentik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát2 és még a kognitív funkciót is javítják3.

A mediterrán étrend előnyei

  1. Antioxidánsokban gazdag. A növényi alapú ételek sok antioxidánst tartalmaznak, melyek segítenek megvédeni a szervezetet a gyulladásokkal és betegségekkel szemben. Az antioxidánsok létfontosságú vitaminokat, így C- és E-vitamint is tartalmaznak.

  2. Bőséges mennyiségű rostot tartalmaz. A rost segít a szervezetnek a cukorszint szabályozásában, melynek köszönhetően hosszabb ideig megőrizhető a jóllakottság érzése.

  3. Omega-3 zsírsavakban gazdag. Ne tévesszen meg a „zsír” szó: az omega-3 zsírsavak létfontosságú szerepet töltenek be az egészségben, ugyanis segítenek csökkenteni a szervezetben kialakuló gyulladásokat, és javítják a véredények működését.

  4. Nagy hangsúlyt fektet az egészséges fehérjére. Az egészséges fehérjék alacsony zsírtartalmú ételek, melyek egész napon át jóllakottságérzést biztosítanak. Emellett az egészségesebb és erősebb izmokhoz is hozzájárulnak.

Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék

Ha szeretnéd kipróbálni a mediterrán étrendet (esetleg már be is illesztetted étkezési szokásaid közé), érdemes nap mint nap gondoskodni a tápanyagok megfelelő egyensúlyáról. Más étrendekhez hasonlóan ez itt is nehezen nyomon követhető, különösen akkor, ha a munkahelyi, családi és baráti kötelezettségeid egyébként is sok feladatot rónak rád.

A mediterrán étrend nagyszerű kiegészítője lehet a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék . A vegetáriánusok által is fogyasztható, természetes forrásból származó porkeverék praktikus kiegészítő, mely bármely ételhez és italhoz adható. Kiegyensúlyozott mennyiségben biztosítja mind a kilenc esszenciális aminosavat, és jó alternatívája lehet a zsíros és magas koleszterintartalmú fehérjéknek, így például a tojásnak, a vörös húsoknak, a sajtnak és a teljes értékű tejnek.

A porkeverék 100%-ban növényi alapú, és természetes zöldborsóból, szójából és búzafehérjéből származik. Bármilyen ételhez hozzáadható a napi fehérjebevitel biztosítására.

Próbáld ki Te is a mediterrán étrendet!

Szívesen elfogyasztanál képzeletben valamilyen finomságot a spanyol, görög vagy olasz tengerparton? Az alábbiakban megosztjuk Veled két ízletes étel receptjét, melyek garantáltan ezekre a tájakra repítik ízlelőbimbóidat! Mindkét zamatos étel a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék felhasználásával készül, így nemcsak finomak, hanem az egészséges étrendbe is nagyszerűen beilleszthetők.

Napon szárított paradicsomos pesto

A különleges umami ízzel hódító pesto tésztával is fogyasztható, de gyors és könnyű fogásként önállóan is megállja a helyét!

Nézd meg az Amagramon, hogyan készül a napon szárított paradicsomos pesto , vagy töltsd le innen a receptet PDF / ePub formátumban.

Sárgarépás lencsekrém

A sárgarépából és lencséből készített krém tökéletesen alkalmas egy kis büntetlen nassoláshoz: zöldségekkel vagy teljes kiőrlésű keksszel, de akár kenyérrel is fogyasztható.

Nézd meg az Amagramon, hogyan készül a sárgarépás lencsekrém , vagy töltsd le innen a receptet PDF / ePub formátumban.

1 – New England Journal of Medicine, „Szív- és érrendszeri betegséges primer megelőzése a mediterrán étrenddel”
2 – National Library of Medicine, „A mediterrán étrend: egészség, tudomány és társadalom”
3 – Harvard School of Public Health, „Étrendek áttekintése: A mediterrán étrend”

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem