Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© Amway

A NUTRILITE™ étrend-kiegészítők alapanyagainak betakarítása

Táplálkozás és Egészség

Alberto Vega, a NUTRILITETM mexikói farmjának vezetője mesél a növények egészségéről, a fenntartható gazdálkodásról és arról, miért fontos a megfelelő időben történő betakarítás a NUTRILITE™ étrend-kiegészítők szempontjából.

A mexikói Jalisco államban található, csodaszép NUTRILITE™ farm híres hatalmas zöld tábláiról és csípős reggeli levegőjéről, mely a nap folyamán kellemesen felmelegszik. Mivel a terület az Egyenlítő közelében fekszik, a farm ideális feltételeket kínál számos gyümölcs, zöldség és fűszernövény, így spenót, kelkáposzta, vízitorma, lucerna, brokkoli, petrezselyem, grépfrút és citrusfélék termesztéséhez, melyeket a NUTRILITE™ étrend-kiegészítők növényi alapú összetevőihez használnak fel.

Alberto Vega in the offices of the Jaliscon sustainable NUTRILITE farm. © Amway

Alberto Vega a jaliscoi NUTRILITE™ farm irodájában

Ha megkérdezzük Alberto Vegát a farm mezőgazdasági vezetőjét, mi az, amit a legjobban szeret a földeken tett séta közben, elsőre talán meglepő választ kapunk. „A természetes trágya illatát” – mondja mosolyogva. „Ez nem mindig tetszik azoknak, akik nincsenek hozzászokva, de bennem jó érzéseket kelt, mert így biztos lehetek abban, hogy mindent megteszünk a növényeink egészségéért.”

Alberto le sem tagadhatná, hogy szenvedélye a fenntartható mezőgazdaság. Amikor a nyugodtabb időszakokban hozzákezd a szezon megtervezéséhez, feláll a számítógépe elől, és kisétál az irodából a földekre. „Hosszú órákat el tudok tölteni egy darab papírral a kezemben, miközben kémlelem a horizontot, és végiggondolom, hová ültethetnék egy új növényt, és mennyi földterületre lesz szükségünk” – meséli Alberto. „Én ebből merítek inspirációt.”

Egy ember, aki a növények egészségének szentelte az életét

Alberto tíz évvel ezelőtt, gyakornokként érkezett a mexikói NUTRILITE™ farmra. Ma 128 ember munkáját irányítja, akik vele együtt lelkesednek mindenért, ami természetes és fenntartható. „A NUTRILITE™ lehetőséget adott számomra a szakmai és - ami ennél is fontosabb - személyes fejlődésre. Nagyon büszke vagyok a farmra és a csapatomra” – mondta Alberto.

Hogy mindenki ki tudja bontakoztatni a tehetségét, Alberto az ideje egy részében képzéseket szervez. „Minden évben ismétlő képzést biztosítunk a munkatársainknak” – mondta Alberto, aki hangsúlyozta, hogy igyekszik folyamatosan naprakész ismereteket adni csapatának a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokról, például a föld két ciklus közötti pihentetéséről és a munkavédelmi ismeretekről. Ez azért különösen fontos, mert a csapat változatos feladatokat végez a szezon megtervezésétől a magok kiválasztásán , a növényvédelmen és a betegség-megelőzésen át az öntözésig, trágyázásig, gyomlálásig és betakarításig bezárólag.

Minden az időzítésen múlik!

Amikor szóba kerül a betakarítás, Alberto röviden elmagyarázza, miért tölt be különösen fontos szerepet ez a lépés a magtól az étrend-kiegészítőig terjedő folyamatban. Ennek oka, hogy a betakarítás megfelelő időpontjának kiválasztása jelentős hatással lehet a kivonható természetes tápanyagok minőségére. És ezekből a tápanyagokból tevődnek össze a NUTRILITE™ étrend-kiegészítők.

Az optimális betakarítási periódus (ezen belül a megfelelő napszak) az adott növénytől és az éghajlattól függ. „Egy növény a teljes fejlettség állapotában rendelkezik a legtöbb tápanyaggal, és ilyenkor a legjobb a hozama” – magyarázta Alberto. „Hogy minél több kedvező természetes hatást meg tudjunk őrizni, ebben az időszakban érdemes elvégezni a betakarítást.”

Alberto és csapata számára ez a délelőtti órákat jelenti. „Nagyjából reggel 7 órakor kezdjük a betakarítást, és a munka délelőtt 11 óráig tart” – mondta. „Később is végezhetnénk, de akkor a növény gyorsan veszítene a nedvességtartalmából.” Amikor a hőmérséklet 30 °C fölé emelkedik, a napsütés könnyen kárt tehet a betakarított terményben.

Vannak növények, amelyeket nem is nappal takarítanak be. A brazil Ubajarában lévő NUTRILITE™ farmon az acerola cseresznye betakarítását éjszaka végzik. Ennek oka, hogy a gyümölcs alacsony hőmérsékleten (vagyis éjjel) több C-vitamint képes megőrizni.

Ahogy Alberto említette, a növények csak egy bizonyos időszakban rendelkeznek maximális tápanyagtartalommal, ezért minden betakarítás egyben versenyfutás az idővel. A gazdálkodók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a termény a lehető legtöbb tápanyagot tartalmazza. Hiszen a minőség mindig is elsődleges szempont volt (és a jövőben is az marad) a NUTRILITE™ étrend-kiegészítők tekintetében.

Ha a növényeket optimális időpontban takarítják be, nagyszerű összetevőket lehet biztosítani a folyamat következő lépéséhez. Szeretnéd tudni, hogyan függ össze a gazdálkodás, a táplálkozás, az egészség, a jó közérzet és az étrend egymással? Figyeld cikkeinket az Amagramon: sorozatunk következő részében ellátogatunk Alli Klosner laboratóriumába, aki a NUTRILITE™ étrend-kiegészítők összetételén dolgozik.

A NUTRILITE™-tal kapcsolatos további információkért kattints ide.

Kapcsolódó tartalmak

Lépjünk túl egy kicsit az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos alapigényeken

Táplálkozás és Egészség

Bővebben
© Amway

Magtól az étrend-kiegészítőig: a fenntartható gazdálkodás

Táplálkozás és Egészség

Bővebben

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem