REFLEKTORFÉNYBEN

Asztal két személyre – egy romantikus este otthon

Konyhai eszközök

Készítse el az olasz konyha remekeit saját konyhája kényelmében ezekkel a receptekkel!

A jó éttermekben általában nehéz asztalt foglalni, és emellett drágák is. Miért nem lazítanak inkább, és töltenek el egy estét kettesben néhanapján?

Számos előnye van annak, ha otthon főz. Egy otthon elkészített étel általában egy éttermi étkezés töredékébe kerül. Egy másik egyértelmű előny az egészség: ha Ön készíti el ételeit, teljes mértékben Ön dönt arról, hogy milyen összetevőket használ, így biztos lehet abban, hogy minden, amit elfogyaszt, tápláló és kiváló minőségű. Végül pedig az otthoni étkezés kényelmes - nem kell aggódnia a foglalás miatt!

Az olasz klasszikusok más megközelítése

Nem tudja, mit főzzön a randevúra? Akkor próbálja ki az alábbi három fogásos olasz menüt.

Előétel: Csicseriborsó bruschetta

Klasszikus bruschetta recept csicseriborsóval.

  1. Egy konzervdoboz csicseriborsó

  2. Szárított paradicsom olajban

  3. Citromhéj és citromlé

  4. Friss petrezselyem

  5. Extra szűz olívaolaj AMWAY™ da Carapelli

  6. Fokhagyma

  7. Ciabatta kenyér


Az iCook™ rozsdamentes acél keverőtálban kissé törje össze a csicseriborsót egy nagy kanál hátlapjával. Vágja a szárított paradicsomot hosszú csíkokra kedvenc iCook késével, és aprítsa fel a petrezselymet. Adja hozzá a csicseriborsóhoz a citromlével és a citromhéjjal együtt. Nyugodtan használhat többet (vagy kevesebbet) az egyes alapanyagokból. Vágja fel a ciabattát és pirítsa ropogósra. Egyik oldalát dörzsölje be fokhagymával, és tegyen rá egy adagnyit a bruschettakeverékből. Locsolja meg olívaolajjal, és már tálalhatja is.

Főétel: Pasta al Forno ricottával és házi paradicsomszósszal

Ez az étel a lasagnára hasonlít, ami egy nagyon tipikus olasz étel, és könnyű elkészíteni. Jól eltartható a hűtőben, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle a vacsora után.

  1. 750 g AmwayTM olasz tészta – Fusilli

  2. Egy fehérhagyma, apróra vágva

  3. Egy szárított chili, apróra vágva

  4. Két gerezd fokhagyma, apróra vágva

  5. Két konzervnyi felkockázott paradicsom (2 x 400 g)

  6. Egy marék friss bazsalikomlevél, apróra vágva

  7. 200 g ricotta

  8. Több marék feldarabolt parmezán

  9. 100 g feldarabolt mozzarella sajt

  10. Extra szűz olívaolaj AMWAYTM da Carapelli

  11. Fekete bors

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra, és forraljon sós vizet az iCook leveses fazékban. Ha a víz felforrt, tegye bele a tésztát, és főzze a javasolt főzési időnél 3–4 perccel rövidebb ideig. Szűrje le és tegye félre. Közben öntsön olívaolajat egy iCook serpenyőbe, és pirítsa meg a hagymát, a fokhagymát és a chilit alacsony vagy közepes hőmérsékleten 5–10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul. Adja hozzá a paradicsomot, és hagyja főni 5–10 percig. Vegye le a szószt a tűzről, és adja hozzá a ricottát és a parmezánt. Ízesítse sóval és borssal.

Kenjen ki egy nagy szögletes tűzálló tálat olívaolajjal. Öntsön egy réteg szószt a tál aljára, majd tegyen rá tésztát. Rétegezze a szószt és a tésztát, amíg el nem fogynak. Szórja a tetejére a feldarabolt mozzarellát. Süsse 15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül.

Desszert: Csokoládés tiramisu

A tiramisu készülhet kakaóval is, mert elegáns párt alkot a kávéval és a híres klasszikus e változatát igazán különlegessé teszi.

  1. 24 babapiskóta

  2. 200 ml AmwayTM Eszpresszó kávé

  3. 100 g étcsokoládé (70–80% kakaótartalom), apróra vágva

  4. 300 g mascarpone sajt

  5. 250 ml tejszínab

  6. 75 g porcukor

  7. Egy teáskanál vanília

  8. Durvára vágott kávészemek (opcionális, díszítéshez)

Tegye egy szögletes sütőedény aljára a babapiskóta felét. Itassa át eszpresszóval.

Olvassza meg az étcsokoládét egy kisméretű iCook nyeles lábasban közepes hőmérsékleten. Hagyja kihűlni. Öntse a mascarponét, a porcukrot és a vaníliát egy tálba. Keverje keverőgéppel, amíg lágy csúcsok nem alakulnak ki. Adja hozzá az olvasztott csokoládét, és keverje össze újra, amíg teljesen el nem keverednek.

Öntse a tálban elhelyezett babapiskótára a keverék felét. Helyezze rá a maradék babapiskótát és locsolja meg eszpresszóval. Öntse rá a maradék mascarpone keveréket. Díszítheti az összetört kávészemekkel. Tegye a hűtőbe legalább hat órára tálalás előtt.

A kiváló minőségű ételekhez kiváló minőségű edényekre van szükség

Az iCookkal még kényelmesebben készítheti el ételeit! A lábasoktól és fazekaktól kezdve a késeken át a kötényig az iCook termékcsalád tagjai prémium minőségű anyagokból készülnek, és olyan plusz funkciókkal rendelkeznek, mint például a többszintes főzési lehetőség. Így könnyedén tündökölhet a séf szerepében, és főzhet éttermi minőségű ételeket, amelyek lenyűgözik vendégeit és partnereit!

Kapcsolódó tartalmak

Ezeket az élelmiszereket most fogyassza!

Konyhai eszközök

Bővebben

Kezdje egészségesen, és maradjon egészséges!

Testsúlykontroll

Bővebben

Tüzelje fel értékesítéseit!

Konyhai eszközök

Bővebben

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem