Kedvencek (0) 0 Kedvencek

Kedvenceid listája üres!

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

REFLEKTORFÉNYBEN
© iStockphoto

Öt tipp, hogy egészségesen kezdd az új évet

Otthon és Élet

A finom, tápláló és esztétikus megjelenésű ételek elkészítése nem is olyan nehéz, mint ahogyan elsőre tűnik. Cikkünkben öt tippel segítjük étkezési szokásaid megreformálását, emellett egy ízletes finomság receptjét is olvashatod.

Két dolog kiemelkedően fontos az egészséges életmódhoz: egészséges étkezés és a testmozgás. Az egészséges ételek fogyasztása sokak számára gondot jelent, részben azért, mert azt hiszik, hogy az egészséges ételek elkészítése nehéz dolog. Ám az igazság az, hogy elég néhány apró módosítás az étkezési szokásainkban ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk és jobb legyen a közérzetünk.

Íme, néhány egyszerű módszer, melyekkel könnyen tudunk változtatni a jelenlegi étkezési szokásainkon, és komoly előnyökre tehetünk szert hosszú távon.

© Istockphoto

Egyszerű módszerek az egészségesebb étkezés elsajátításához


1. Tervezz előre!

Ha előre felkészülsz a főzésre, könnyebb lesz letenni a voksot az egészséges ételek mellett. Emellett jobban ellen tudsz majd állni más ételek csábításának. Ráadásul a tervezés nemcsak az egészséges étkezési szokások megerősítését segíti, hanem időt is spórolhatsz.


2. Só helyett használj zöldfűszereket és szárított fűszereket.

A túlzottan sós ételek kedvezőtlenül hatnak a közérzetedre. Ízesítsd ételeidet só helyett zöldfűszerekkel és szárított fűszerekkel, próbáld ki a szóját vagy a halszószt. Ha elkerülhető, ne használj előre elkészített fűszerkeveréket.


3. Őrizd meg a hozzávalók tápanyagait.

A zöldségeket hámozás helyett dörzsöléssel héjazd le, hiszen a legtöbb tápanyag éppen a héjban található. Ügyelj arra, hogy minél frissebb zöldségeket használj fel, mivel sok zöldség a betakarítás után elkezd veszíteni létfontosságú tápanyagaiból. Lehetőség szerint hirtelen sütéssel készítsd el a zöldségeket. A gyors elkészítés során a zöldségek megőrzik ropogósságukat és tápanyagaikat, a túlfőzéssel viszont a tápanyagok többsége elvész. Végül, olyan főzési módszereket válassz, melyekkel a hasznos összetevők lehető legnagyobb része megőrizhető. Az egészséges ételek elkészítésének ideális módja a vízben főzés vagy a párolás.


4. Legyen egy nap, amikor megjutalmazod magad!

Igen, így van: olykor megérdemelsz egy kis kényeztető finomságot. Jelölj ki egy napot a héten, amikor megjutalmazod magad, hiszen ez segít a nagy lakomák elkerülésében. Tanulmányok igazolták, hogy egy előre megtervezett „jutalmazó nap” hozzájárul az egészséges étkezési szokások megerősítéséhez.


5. Megbízható edényeket használj!

Jó edényekkel a főzés sokkal nagyobb öröm. Mivel a minőségi edényeket, így az iCook™ termékcsaládot is kifejezetten úgy tervezték, hogy ideális főzési feltételeket biztosítsanak, használatukkal valóban egészséges ételeket készíthetsz. Például az iCook™ serpenyők és az iCook™ Wok a VITALOK főzési módszert alkalmazza. Minden rozsdamentes iCook™ edény súlyozott fedele szorosan illeszkedik az edényhez, ezáltal megfelelő szigetelést képez, és lehetővé teszi, hogy az étel természetes nedvessége gőzzé alakuljon. Ez a gőz vízzé alakulva szigetelőréteget képez, mely tömör zárást biztosít főzés közben, így az étel a saját, természetes olajában és nedvében párolódik, és végső soron egészségesebb lesz.

Energiatál lencsével, quinoával és hummusz öntettel

© Stocksy

Jól jönne néhány tipp az egészséges étkezési rutin kialakításához? Próbáld ki ezt az egészséges Energiatálat ! A puhára sütött sütőtökkel, lédús vörös káposztával és hummusszal készült tál tele van tápláló hüvelyesekkel, gabonafélékkel és zöldségekkel, emellett színpompás, kellemes állagú és ízletes.

Töltsd le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem